Reklama

Reklama

Tajemství záhadného statku Pohádka

Česko, 2021, 51 min

Režie:

Ondřej Adler

Obsahy(1)

Kdo tu přenocuje, zemře. Kdo tu žil, zešílel. Kdo sem vstoupí, ten je proklet. Tyto tři krátké věty trefně vystihují současné veřejné vnímání statku Christlhof – Pohádka. Paranormal tým z.s. se rozhodl provést na tomto místě rozsáhlé vyšetřování, které sahá nejen na místo, ale i na čas. Prozkoumali tuto lokalitu od archiválií, po výpovědi pamětníků. Přenocovali zde několik nocí a nahráli spoustu validních dat. A z kvanta informací složili tento dokument, kde konečně třídí drtivou většinu příběhů, které o Pohádce kolují. Nyní dostanete jasnou a srozumitelnou odpověď. Co je pravda? Co mýtus? Vraždilo se tu? Kamenovalo? A straší zde? Odpovědi naleznete v tomto dokumentárním filmu. (Nach)

(více)

Recenze (2)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Sám můžu potvrdit potažmo vyvrátit, že kdo na statku přenocuje ten v blízké době zemře. Na statku jsem přenocoval v červenci roku 2014. Statek je sice na odlehlém místě ale s pohádkovým okolím. Zažil jsem tady jeden z nejhezčích západů slunce. Samotný stavení už v roce 2014 bylo značně zdevastovaný. Ale vyloženě negativní energie jsem zde nepociťoval. Dokážu ale pochopit, že na citlivější lidi nepůsobí tohle místo zrovna pozitivním dojmem. A bydlet tady sám bylo tak trochu šílenství. Co se týče samotnýho dokumentu tak jde o amatérskej počin kterej sice pro někoho přinese pár nových informací ale po technický stránce to není nic moc. 1⭐za snahu a druhá⭐pro statek, kterej jsem rád, že jsem osobně navštívil. ()

Reklama

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • V dokumentu je prezentován originální půdorys statku Pohádka, osobně nakreslený rukou Ivana Roubala, včetně různých poznámek. (Nach)
  • Ve 35. minutě je chybně uvedeno, že útěk pohraničních Němců se týká Roubalových. Je to přeřek a správně tam má zaznít jméno Pangerlových, kterým je třetí kapitola věnována. (Nach)
  • Spolek Paranormal tým z.s. přenocoval na statku Pohádka dvakrát. Poprvé v roce 2013 a podruhé roku 2019. Právě ze druhého zmíněného roku je i ona bouřlivá noc v dokumentu prezentována. (Nach)

Reklama

Reklama