Reklama

Reklama

Inženýrství starověku - Série 1 (2021) (série)


Majestátní hrady (S01E04)

(epizoda)
  • USA Rise of the Super Castles (více)
USA / Velká Británie, 2021, 50 min

Obsahy(1)

Vojenské strategie se v průběhu dějin opíraly o nedobytné obranné stavby. Jejich symbolem jsou bezpochyby středověké hrady... Dávní stavitelé se nebáli snít a vzepřít se fyzikálním zákonům. Vybudovali divy světa a zanechali nám odkaz hodný géniů. V moderním světě hraje zásadní roli vojenská síla a jednotlivé země se snaží získat převahu pomocí špičkové techniky. Nicméně všechny strategie se shodují v potřebě obranných staveb chránících řídící systém i personál. A právě ty využívají přelomových řešení, která se v minulosti osvědčila při budování tvrzí, hradů a pevností, k jejichž ohromujícímu rozvoji došlo především v období středověku. Stavěly se po celé Evropě, jejich vývoj však nejlépe ilustruje dění v Anglii a Walesu počátkem 2. tisíciletí našeho letopočtu. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průvodce historií hradů. Hradní systém je v krajině jako památka toho, že od dávnověku se lidé na sebe nezřízeně sápaly a v hradu se mohli dočasně ukrýt i vesničané. ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já už tenhle model dokumentu --5 vteřin filmové záběry 10 vteřin mluvící hlava--- a stále dokola, už odmítám akceptovat... to si budu raději číst... ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama