Reklama

Reklama

Žraločí teror: USS Indianapolis

(TV film)
  • Česko USS Indianapolis: Napospas žralokům (více)

Obsahy(1)

Červenec 1945: Po přísně tajné misi, která měla pomoci ukončit 2. světovou válku, je USS Indianapolis torpédována japonskou ponorkou a během několika minut se potopí. Na palubě zůstane 300 mrtvých a 900 živých mužů, které unáší proud uprostřed Pacifiku prakticky bez zásob a jen s hrstkou záchranných člunů. Nechránění, vyčerpaní a zoufale toužící po pitné vodě doufají, že budou brzy zachráněni, ale nikdo netuší, že jsou prohlášeni za nezvěstné. Tento dvoudílný dokumentární film ukazuje jejich boj s přírodními živly, predátory z hlubin moře i mezi nimi samotnými, a je tak kronikou jednoho z nejdelších a nejsmrtonosnějších útoků žraloků, jaký byl kdy zaznamenán. Vypráví otřesný skutečný příběh těch, kteří se ztratili, i těch, kteří se nakonec nějak zachránili. (Viasat)

(více)

Recenze (2)

Master19 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak, pokud se jedná o efekty a vůbec tu hranou rekonstrukci, ale nejsou tu žádné zbytečné kecy, informace jsou podávány přehledně a srozumitelně, takže jde o dobrý dokument o jedné velké pool party... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem první díl. Jde klasicky  o žánr o ztroskotání na moři. Nechybí žraloci, žízeň. Když vidíte kolik chyb udělala americká armáda (zachycení sos signálu na jednom místě opilí, na druhém hráli karty, na dalším ho ignorovali pokud nepřijde znovu, loď omylem zapsaná jako připluvší do přístavu, omylem zaslaná depeše jiným jednotkám...), říkáte si v jakém stavu tehdy byla americká armáda. https://www.ceskatelevize.cz/porady/14271893106-uss-indianapolis-napospas-zralokum/221382573000001/ ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama