Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj této dobrodružné telenovely se odehrává během mexické revoluce počátkem 20. století a vypráví o životě „mexického“ Robina Hooda. Jesús Malverde (Pedro Fernández) vyrůstal jako sirotek a jeho život byl poznamenán nejen strastmi války, ale i zradami a nenaplněnými láskami, proto se rozhodl vzepřít všem autoritám a bojovat s touto nepřízní osudu. Stal se banditou, který bohatým bral a chudým dával, zásluhou čehož se stal hrdinou prostého lidu, ale zároveň trnem v oku pro mexické úřady a mocné hodnostáře. Příběh seriálu začíná ve chvíli, kdy Malverde přijíždí do městečka San Blas de Baca, aby zde znovu vydobyl srdce své milované lásky z dětství – ženy jménem Isabel (Carolina Miranda). (fiLLthe3DD)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Ve scénách, kdy bylo obtížné zachytit detailní záběr na obličej herce jedoucího na koni ve vysoké rychlosti, využili filmaři mechanickou loutku koně, kterou postavili před modré plátno. (fiLLthe3DD)
  • Studio Telemundo očekávalo v den premiéry vysokou sledovanost a předpokládalo, že bude ze seriálu stejný hit, jako např. La Reina del Sur (od r. 2011) a El Señor de los Cielos (od r. 2013), jejichž premiéru si v USA tehdy naladilo více než 2,3 milionu diváků. Bandita Malverde však nezabodoval a ukořistil si necelých 1,5 milionu. (fiLLthe3DD)
  • Pro seriál bylo 30 švadlenami ušito více než 500 dobových kostýmů. (fiLLthe3DD)
  • Herečka Isabella Castillo spadla během natáčení z koně a utrpěla mnohačetné zlomeniny – byla odvezena do nemocnice a musela podstoupit chirurgický zákrok, nicméně žádné trvalé následky by po nehodě mít neměla. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se v mexickém národním parku Cumbres del Ajusco, kde na rozloze přesahující 200 000 km² vznikly kulisy města San Blas de Baca, na jejichž výstavbě se podílelo více než 190 pracovníků. Tento set zahrnuje 11 hlavních budov (včetně kostela, baru nebo žaláře) a designérka Gloria Carrasco musela dbát na to, aby návrhy odpovídaly architektuře mexického městečka počátkem 20. století. (fiLLthe3DD)
  • Jesús Malverde je něco na způsob mexického Robina Hooda a není jisté, zda-li vůbec existoval. Je patronem banditů, chudých či drogových kartelů – svíce mu lidé zapalují dodnes. (fiLLthe3DD)
  • Hlavní roli měl ztvárnit Fernando Colunga, ale kvůli obavám o své zdraví (v době natáčení mu bylo 55 let) z důvodu pandemie covid-19 odmítl a roli Malverdeho získal Pedro Fernández. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama