foto

Miguel Varoni

  • nar. 11.12.1964 (54 let)
    Buenos Aires, Argentina

Biografie

Miguel Américo Belloto Gutiérrez je kolumbijsko-argentinský herec a režisér. Používá také umělecké jméno Miguel Varoni. Narodil se v Argentině, ale od malička žije v Kolumbii a má kolumbijské občanství. Jeho matka je herečka Teresa Gutiérrez. Měří 190 cm. V pouhých 13 letech začal Miguel kouřit a dokázal přestat až za 35 let – to měl 48 let.

Miguel Varoni je potřetí ženatý, jeho manželkou byla herečka Aura Cristina Geithner, potom Patricia Ercole a v roce 1997 se oženil s Catherine Siachoque, se kterou je dodnes.

První roli si zahrál ve 12 letech v divadelní hře „Las señoritas Gutiérrez“. V současnosti ho v Kolumbii považují za jednoho z nejznámějších televizních a divadelních herců. Dva roky po sobě uváděl udílení cen Billboard. Často hraje podvodníky, manipulativní darebáky a antagonisty. Vyzkoušel si také práci režiséra.

Nejvíce se proslavil ve Sin Senos No Hay Paraíso (2008) a Victorinos (2009). Za své role získal mnoho cen – TV y Novelas v roce 2002 v kategorii Nejlepší herec nebo cenu New York ACE opět za nejlepšího herce. Získal cenu As de Oro ve Venezuele jako nejlepší herec za svou roli v Pedro el escamoso, kdy musel změnit své výživné návyky, aby získal tuto roli. 

Dostal cenu Simón Bolivar jako nejlepší herec za jeho roli v Ángel de Piedra, El. Dále získal cenu Mara v roce 2000 a cenu Estrella za nejlepšího herce v Lasasu. A také dostal cenu za nejlepšího režiséra v Eternamente Manuela. V telenovele V náručí ďábla si zahrál jednu z hlavních postav – kriminálníka a vraha.

V roce 2009 byl jmenován časopisem People en Español jako jeden z 25 nejkrásnějších mužů.

Hojiko

Herecká filmografie

Filmy

2015 Ladrones
2007 Pořádná rána

TV seriály

2017 Fanynka (TV seriál)
2015 Páni ráje (TV seriál)
2014 Marido En Alquiler (TV seriál)
2012 Corazón Valiente (TV seriál)
2011 La casa de al lado (TV seriál)
2009 V náručí ďábla (TV seriál)
2007 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Kurz tvůrčího psaní (S03E05)
2005 Decisiones (TV seriál)
2004 Te voy a enseñar a querer (TV seriál)
2003 Como Pedro por su casa (TV seriál)
2001 Pedro el escamoso (TV seriál)
1998 Sombra del arco iris, La (TV seriál)
1997 Juanas, Las (TV seriál)
1993 Potra zaina, La (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2017 Fanynka (TV seriál)
2014 Señora Acero (TV seriál)
2008 Sin Senos No Hay Paraíso (TV seriál)
2005 Decisiones (TV seriál)
1998 Carolina Barrantes (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace