Reklama

Reklama

Zima

(festivalový název)
všechny plakáty
Rusko, 2021, 91 min

Režie:

Vadim Kostrov

VOD (1)

Obsahy(1)

Střední Ural, zima. Čas ticha a hibernace. Ve světě zbaveném naděje a víry tráví Vadim, nyní již sám náctiletý, čas hraním hry „Counter-Strike“. Vlastní volbou se nalézá v totální digitální samotě, ven chodí zřídkakdy, a když, tak jen aby nechal na místních budovách pár graffiti tagů. Druhý hrdina – Ilja Vyugov, je pouliční umělec. Jeho přáním je utéct od lidí a města, skrýt se mezi rýsujícími se kostrami průmyslových ruin a ponořit se do umělecké tvorby. Světlá budoucnost, ač očekávána, je nyní zakryta silnou vrstvou sněhu, který přinesla sněhová bouře. Jaro a léto jsou někde daleko, nepředstavitelně daleko. (Ostrava Kamera Oko)

(více)

Recenze (3)

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Vadim Kostrov loni takřka odnikud “vpadl” na mezinárodní festivalové pole, kde uvedl celkem šest (!) celovečerních snímků. Ty zobrazovaly jak nespoutanou uměleckou energii a nezávislost vůči jakýmkoliv institucím, tak silně autobiografické výjevy, a mezi cinefily (mě nevyjímaje) mu vysloužily pověst zázračného tvůrce. V sérii autobiografických filmů s minimem dialogů pojmenovaných jednoduše Léto, Podzim, Zima se pak vrací do dětství a pozvolně plynoucí obrazy ročních období protkává bezprostřední nostalgií. Ví, že nic netrvá věčně, jeho dlouhými záběry však věčnost prostupuje. Film Zima například začíná několikaminutovým statickým záběrem na hlavní postavu hrající Counter Strike, aby se záhy pomocí dlouhých zoomů ponořil do ledové krajiny působící dojmem spícího zvířete, které už se neprobudí. Právě tuto sérii Kostrov osobně uvedl na 14. ročníku ostravského festivalu Kamera Oko. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podstatnou cast dokumentu tvori zvuky - ticho prostupujici industrialni zvuky. Do toho neutulna zima, sero nebo tma. Po case se vse zazere pod kuzi.Pred sledovanim se doporucuji radne vyspat, abyste nezaklimbali. ()

Reklama

Reklama