Reklama

Reklama

Lidé v sobotu

  • Švýcarsko Menschen am Samstag (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Švýcarsko, 2020, 10 min

Obsahy(1)

Slunečné sobotní odpoledne v Curychu. Uprostřed přeplněného náměstí leží na lavičce obchodník a zdánlivě spí. Jinde zase teenager touží po uznání. Cestující do práce bojuje s automatem na jízdenky. Film ukazuje deset obrazů každodenních situací ve městě. Lidé v nich čelí malým či velkým problémům. Každý z nich je Sisyfem, který donekonečna valí kamínky každodenního života na vrchol hory. (HBO GO)

(více)

Recenze (3)

Janega 

všechny recenze uživatele

A čo tým chcel autor povedať? Reálny život vidím každú sobotu v mojom meste. A vypichujem slovo "reálny", lebo tieto účelovo nahraté scénky, ktoré majú akože reflektovať spoločnosť, pôsobia fakt blbo. Scénka na autobusovej zastávke, ktorá má poukazovať na rasizmus, či ignorácia človeka ležiaceho na lavičke sú nahraté tak okato, že ani samotný autor nemohol uveriť ich autenticite. Komická vsuvka tlsťoškou, ktorá sa nevie dostať do auta, nepoukazuje na zlé parkovanie, ale nechcené zosmiešňuje práve ľudí s kilami navyše. Jediná scéna čo stojí zato, a kvôli ktorej som dal 1 hviezdu, je tá s hluchonemými, ktorá by sa hodila na nejakú charitatívnu reklamu. ()

Greya odpad!

všechny recenze uživatele

Klárinka Míčková, co by zmiňována hvězdná překladatelka po skončení devíti minutového hovnojedu, režírovaného na kameni se chvalně 30ti cm písmem povyšuje za zpracováním titulek selektu dvou chybějících eur na autobusové zastávce zrovna v sobotu, protože v neděli nikdo autobusem v Curychu nejezdí. Ruch tam kvete asi jak na slovenském náměstí v době lockdownu a tak se nevalně bavím na amatérských scénách, které si dokážu natočit sama jedním okem, když zrovna bafám rychlou balkónovou nikotinovou trubku. ()

Reklama

Reklama