Reklama

Reklama

Svět jelenovité zvěře

(TV film)
  • Německo Hirsche - Eine schrecklich nette Familie (více)
Německo, 2019, 52 min

Režie:

Phil Coles

Obsahy(1)

Jelenovití se stali mimo jiné symbolem vánočních svátků, během kterých se objevují třeba na pohlednicích. Teď máme možnost je poznat hodně zblízka... Jelenovití přežvýkavci jsou pro většinu z nás běžnými obyvateli lesů. V přírodě lze jeleny a srnce potkat v lesích i na pasekách velmi často. Přes to toho o nich víme jen málo. Jelenovití přežvýkavci dokáží zdolat ohromné vzdálenosti. Jsou vždy ve střehu, hbití a rychlí. V období říje také bojovní. Jejich svět je plný nástrah a nebezpečí. Jejich opravdovou krásu lze však poznat pouze zblízka. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument v pěkném lesním prostředí. Zaujalo mě, že sobi jsou stále v pohybu a ročně ujdou pět tisíc kilometrů, což je velikost evropského kontinentu. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dokument. V lesích mírného pásma Evropy i v severských lesích a stepích Aljašky a Skandinávie, což jsou samo o sobě krásné scenérie, pozorujeme během čtyř ročních období chování srnců, jelena evropského, soba, losa a daňka. Jejich rozličné hlasové projevy v období říje, jejich mláďata, sociální interakce atd. ()

Reklama

Galerie (20)

Reklama

Reklama