Reklama

Reklama

Kdo přežije - Samoa

(série)
  • USA Samoa
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2009

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Russell Hantz, Monica Padilla, Erik Cardona

Obsahy(1)

Další, v pořadí již devatenáctá série Kdo přežije, se natáčela na samojském ostrově Upolu. Jako tradičně je dvacet soutěžících rozřazeno do dvou kmenů (Foa Foa a Galu) a v následujících devětatřiceti dnech budeme opět svědky bojů o "imunitu", jídlo a základní potřeby. Chybět samozřejmě nebudou ani kmenové rady. Kdo vydrží do konce a vyhraje milión dolarů? (Deco.20)

(více)

Recenze (116)

O.Peta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

One Man Show bez třešničky na dortu. Někdy fakt škoda, že výsledek záleží na tak malé porotě. Například v Číně dokázala porota uznat i neoblíbenou herní strategii, stane se tak ale jen občas. Samoa je jinak výbornou řadou s největším honem na skryté imunity a s nejlepším hráčem se schopností přelstít od doby Roba "Boston" Mariana a Todda Herzoga. 95% ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejlepší série ! Kdo by čekal, že ve finálové trojce budou všichni z bývalého kmene Foa Foa?? Ale to se musí vidět :) Russell Hantz je v této hře opravdovým HRÁČEM se vším všudy a určitě si to zasloužil vyhrát ! Nebýt vlastně Russella, tak je tahle série úplně o ničem, protože zbytek soutěžících byla banda líných a nudných tupců ! Jinak série plná nečekaných zvratů ( Díky bohu za Russella ) , nabitých disciplín a krásného prostředí...100% ()

Reklama

Martin_W 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje spoilery!Ne, takhle série mě nebavila. One man show Russela přestala bavit zhruba v polovině série a ukrytí tajných imunit mi přišlo absurdní a moc jednoduché.. První dvě ještě pochopím, ale u třetí jsem už kroutil hlavou. Russel nebyl sympaťák a vůbec nechápu jak mu lidi mohli od počátku tak věřit. Na reunion show jsem se ale naopak jeho vystoupením bavil. Oblíbenci: Brett, Monica, Laura. 4/10 ()

Rooseman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně jedna z nejlepších sérii Survivora. Všechno jako kdyby začalo úžasnou verzí znělky a pokračovalo nekončícím galavečerem Russella Hantze. Názory se různí, ale pravda je jen jedna. Jde o hru, kterou je možné hrát několika různými způsoby a ten Russellův byl od prvního dne až do závěrečné rady naprosto dominantní. Je pravdou, že silní soupeři by se dali spočítat na prstech jedné ruky a všech se ještě dokázal rychle zbavit, což z něj dělá opravdovou legendu stejně jako vítězství na rozhodující soutěži o imunitu, kde si rapidně zvýšil šance na milion dolarů. Proti Brettovi by při složení tehdejší rady neměl šanci. Samoa mi připomíná staré dobré časy Survivoru. Hrálo se ještě s notnou dávkou naivity a dobří hráči prostě vyčnívali, což mě baví. Já si upřímně nemyslím, že by Russellovi bylo napomáháno produkcí. To, že byl nejčastěji v prostřizích, je úplně normální prvek každé reality show, vždyť byl jednoznačně nejzajímavějším hráčem už od začátku. Kdo by ten potenciál nevyždímal. Našel ale tři imunity, z toho dvě bez nápovědy. A znovu odmítám tvrzení, že je našel díky podstrčení produkcí, myslím, že v té době se zkrátka dalo přijít na lokaci. V retrospektivě je až neuvěřitelné, jak dynamicky a bezchybně se dostal do top trojky. Čekal jsem celou dobu alespoň nějaký malý zvrat, ale jemu vyšlo vážně úplně všechno. Obmotal si celou sérii okolo prstu a zaslouženě dominoval. Na druhou stranu mi přijde krásné i vítězství Natalie, která by v dnešních 30. + sériích absolutně neměla šanci. Ale byla jiná doba a ani Russellova galashow zkrátka na milion nestačila. Je potřeba si každopádně položit otázku: Není takový charakter ve hře přesně to, co od takové show chceme? Milionář, co prostě přijde se svou taktikou nabourat systém? Navíc ovlivnit celý princip hraní, za což nezbývá než smeknout klobouk... ()

longercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SAMOA JE RUSSEL, RUSSEL JE SAMOA !!! Tak to je a jakýkoliv jiný pohled na věc (samozřejmě je to pouze názor), je podle mě naprosto vedle. I když nejsem žádný jeho vyhraněný fanoušek, tak uznávám, že tady byl jednoznačně hlavní postavou a že by tahle řada bez něho byla asi dost nudná. Věc, kterou na Russelovi hlavně oceňuji, je jednoduše to, že šel a konal a nezajímalo ho, že to co chtěl udělat před ním nikdo jiný nikdy neudělal. Stejně tak se kdysi vrhnul do neznámého Johny Fairplay, u kterého ale stejně jako u Russela by finále podle mě vítězství stejně nepřineslo. Člověk může být v Survivoru za hajzla, musí si to ale leda umět mistrně odůvodnit nebo se postavit vedle někoho ještě horšího než je on sám a tak logicky smýšlejícím lidem hlasovat pro ostatní prakticky znemožnit (Boston Rob v 22). Ani jedno Russel ani jednou nedokázal a proto nevyhrál (teď beru v potaz 19. i 20. řadu) a díky své ultrazlodušské reputaci (22. řada) už asi nikdy nevyhraje. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Tato řada měla mít původně jen 18 soutěžících. (Hidan)
  • Soutěžící Mike Borassi měl původně hrát už v předešlé sérii Tocantins (2009), ale byl z ní stažen kvůli zdravotním problémům. (Zix.)
  • V této sérii byl poprvé objeven skrytý symbol imunity bez jediné nápovědy, a to hned opakovaně. (LucasAbelle)

Reklama

Reklama