Reklama

Reklama

Hitlerovi otroci

(seriál)
  • Německo Hitlers Sklaven- Die Geschichte Der NS-Zwangsarbeiter (více)
Německo, 2020, 2 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Nucené práce byly v nacistickém Německu každodenním jevem; režim je organizoval a společnost tento záměr podporovala. S nucenými pracemi se „Reich” nijak neskrýval, metoda byla aplikována před očima veřejnosti. Šlo o zločin proti lidskosti a zároveň obchod vynášející miliony dolarů. Mezi oběti otrocké dřiny patřili nejen váleční zajatci, ale i mnoho civilních obyvatel, mezi nimi zástupy žen a dětí. Za války bylo odvlečeno do nacistického Německa na nucené práce celkem 13 milionů lidí. A zhruba každý pátý z nich otrockou práci pro Němce nepřežil. Trojdílný filmový dokument líčí příběhy lidí odvlečených na nucené práce a prostřednictvím individuálních osudů podrobně vykresluje krutý novodobý otrokářský systém, který nacisté zavedli. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (2)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Očakával som iný druh dokumentu a popravde môj milovaný užívateľ ma svojim komentárom trochu zmiatol. Domnieval som sa totiž, že budú v dokumente prepierané fabriky ako VW, Mercedes, Hugo Boss a podobne, ktoré nech sa odstupom času tvária akokoľvek, využívali ľudí, ako lacnú pomocnú silu, až kým všetci neotrčili kopytá. Tu sa však určité korporácie spomínajú len okrajovo, pričom dokument je zameraný "čisto" na osudy ľudí, ktorí boli odvlečení a následne nútení pracovať až kým od únavy nezomreli. Sú to strašné príbehy a počúva sa to naozaj zle, no všetko čo tu až na pár minút v tretej epizóde zaznie, bolo už fakt sto krát omieľané v iných dokumentoch. Priemer, čakal som ďaleko viac kritických faktov. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sprvu mi vadil mdlý komentár, ale nakoniec zapadol do popisovaného deja. Otroci, ktorí mali životnosť 7-9 mesiacov, tak to mali majstri disciplíny Nemčúri vypočítané v tabuľkách. A kto zarobil na práci ľudí, ktorých účelom bolo počas práce umrieť, najviac? Nielen vojnová mašinéria. Ale aj veľké korporáty fungujúce dodnes. Avšak po vojne sa tvárili na svätého za dedinou. No trest neprišiel takmer žiadny a dnes tieto korporáty zamestnávajú ďalej, tentokrát už za mzdu. Lenže častokrát otrockú. DNA nezaprú. ()

Reklama

Galerie (82)

Reklama

Reklama