Nejsledovanější žánry / typy / původy

• Komedie
  • Krimi

Recenze (11 894)

Dvojníci (2016)

Ty si ale Einstein! "Ein co?", odpovie Kohák. A je mu to veriť, na prvý pohľad vidieť, že to nevie. Na druhé pozretie mi prišiel film minimálne z polovice vtipný s množstvom vydarených hlášok a ukradnúť evakuačný plán namiesto drahého obrazu, to je až také Mr. Beanovské. Na druhej strane slabinou je Nárožný, ktorý môže hrať mafiána možno tak v dedinskom seriáli, kde by vypaľoval krčmu dutníkom, ale tu mu to ani v komediálnej polohe nesadlo.

plakát

Odysea: Mýtus nebo realita? (2023) (seriál)

Pekné fantazírovanie historikov o mýte, ktorý mohol byť pravdou. Aspoň z maličkej časti, mimo Kyklopov a zásahov vymyslených bohov. O tak dávnej dobe platí Sokratovo: "Viem, že nič neviem", ale stále ľudská zvedavosť nepustí a vymýšľa zaujímavé teórie o veciach, ktoré nikdy s určitosťou nezistíme. Ale priestor sa našiel aj pre moderný prvok. Homér totiž byť slepým bardom, ale aj sicílskou princeznou. A čo ak bol oboje? Dúhoví písmenkári, by ho brali ihneď do party.

plakát

OneRepublic play Baloise Session (2022) (koncert)

Nenápadná kapela, ktorá už má toľko hitov, že je prekvapenie počúvať a poznať tóny takmer každej pesničky, ktorú zahrajú. Sála z nich dobrá nálada a mne osobne nie veľmi sympatický spevák z klipov veľmi prekvapil, že naživo spieva vynikajúco a teda ide o skladateľa, muzikanta a speváka, ktorý patrí na zoznam umelcov a nie na index umelo vyprodukovaných voskových figurín, ktoré sa už pri prvej tónine zadúšajú a od nevládania vypľúvajú dušu.

plakát

Robin Hood: Král zbojníků (1991)

Ako sa správne hovorí, "Nikomu nepomáhám a mám malý úd", kto vie, ako by to bolo v prípade Kevina Costnera, ale v tomto favorizujem pomaľovaného Morgana Freemana. A favorizujem aj tohto Robina, ktorý napriek tomu, že má lepšiu pesničku než je film sám a má dosť šerednú Lady Marion, čo vytiahli asi z dakade spoza pultu vo Walmarte v Illinois, tak má svoju vtipnosť, akciu a taký nadnesený šarm. Skoro ako paródia, ale romanticky ladená až tak, že v publiku si film určite užili aj ženy, a to nielen snívajúc o kamennej buste Costnera, ktorá má mimiku len nepatrne stuhnutejšiu než on sám.

plakát

Legendy kriminalistiky - Obchodník s LTO (2022) (epizoda)

Aj v Česku mali svoje miliardové podvody a vybuchujúce autá. Za vraždu v deväťdesiatkach ale len nejakých 13 rokov... Ale prípad dal aspoň zrodiť inštitútu "kajúcnik", tak hojne neskôr aj na Slovensku zneužívaný primitívnou sektou, známou ako O-LAJNO.

plakát

Legendy kriminalistiky - Voják (2022) (epizoda)

Mimoriadne nadaní nájomní vrahovia za 50 halierov, ktorí na mŕtvole nechali občiansky, vodičák aj zdravotný preukaz. Už chýbalo pridať len rodný list, zubnú kartu a výpis z bankového účtu.

plakát

Co se psovi honí hlavou (2024)

Je pravda, že pes honí na čomkoľvek, ale čo sa mu to honí hlavou, je fakt na ťažkú tipovačku, ktorú sa snaží dokument odhaliť. Ale aj tak tomu psovi, bez ohľadu na jeho rasu, vyznanie k majiteľovi, vykastro či nekastro pohlavie a sexuálnu orientáciu, ktorá je homo len v omyle či nevyhnutnosti, podľa mňa v hlave koluje len sled opakujúcich sa myšlienok: daj mi niečo do huby, poškrab ma tu a tam, poď sa so mnou hrať. A zvyčajne to aj dostane. A niekto to nazýva pejoratívne, že "psí život". Pritom: čo je lepšie?

plakát

Ohnivě červená obloha (2023)

Keď nemáš nápad ani príbeh, hoď tam plničov rektálnych rúr a je to vybavené, na festivale zatlieskajú v stoji, aj tak sú celý čas v rauši. Obzvlášť ten tlustoprd mal trubicu kvalitne širokú. Dokopy nič neukázané, dejová nula, ale spomenuli aj klimatickú krízu, takže mega korupčníčke Lajnovej muselo zvlhnúť a Grétka sa skoro vrátila do školy.