Reklama

Reklama

Nic není věčné

  • USA Nothing Lasts Forever (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, ve kterém lidi z oboru naprosto otevřeně popisují, jak do průmyslu s diamanty pronikají syntetické drahokamy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak samozrejme nič nové. Čo sa dá sfalšovať, to sa sfalšuje. Ľudia aj tak kupujú vždy len predražené pozlátko, aby vyzerali skvele pred svetom, pritom sa ničím iným nelíšia, len na konci dní ich truhla bude trocha drahšia. Platiť milióny sa chujoviny a tváriť sa pritom ako intelektuál, to je doména boháčov. Tí kúpia za milióny aj zarámované hovno ako umelecké dielo, takže kým je dopyt po nezmyselne predražených produktoch, budú tu aj fejky a podvody. Kto by sa nenabalil na trhu, kde blbci radi platia za ilúziu? No a potom je tu tá odvrátená stránka, že koľko životov stojí dolovanie skutočných diamantov, veď mnohé naznačil už aj skvelý film Krvavý diamant. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Mimořádně zajímavý dokument o diamantech (potažmo drahých kamenech obecně), který by měl zajímat každého investora do drahých kamenů. Domnívám se, že je jenom otázkou času, než to praskne a ceny drahých kamenů poletí střemhlav dolů, protože zatímco zlato nevyrobíte, dokonalý diamant ano. "The winter is coming," jak trefně zazní v dokumentu. KEY TAKEAWAYS: Diamanty lze vyrobit. Úplně stejným mechanismem, který fungoval v přírodě, tedy kombinace teploty a tlaku. Dnes už to umí tak dobře, že ani gemolog nerozezná přírodní kámen od umělého. Dokáží je rozeznat pouze specializované laboratoře. V Číně jsou obrovské fabriky, které chrlí diamanty po kilech. Ani GIA certifikát není zárukou pravosti. Certifikáty se falšují ve velkém. Umělé kameny mohou být na rozdíl od přírodních skutečně dokonalé. Zneužívá se faktu, že umělé kameny nelze od přírodních snadno rozeznat, takže se v čím dál větší míře přimíchávají do lotů s přírodními. Nikdo neví, do jaké míry je tento podvod rozšířený, ale vzhledem k vyráběným objemům bude jejich podíl významný. Cena přírodních diamantů se šponuje pomocí smyšlených příběhů a restrikce nabídky, protože reálně nemá diamant moc velkou cenu. ()

Reklama

nwx 

všechny recenze uživatele

Zlato dosud nikdo uměle nevyrobil, diamanty už ano. Je nejvyšší čas aby se trh s diamanty celosvětově zhroutil a byla jim přiznána cena, jaká jim vzhledem k zaplavení trhu naprosto dokonalými falzifikáty náleží. Když ani odborníci už nerozeznají falešný diamant od pravého, ten trh končí. Jsou to jen sklíčka za pár švestek. Ustane i drancování přírody. Jen ti chlapi holt na falešná sklíčka už ženské asi neutáhnou. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama