Reklama

Reklama

Kandidátky

  • angličtina The Candidates (festivalový název)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2022, 52 min

Režie:

Jan Gebert

Obsahy(1)

Dvě mladé političky, dva protilehlé ideologické tábory: na jedné straně poslankyně z Hnutí Trikolora, na druhé předsedkyně Mladého Pirátstva. Existují v práci ideologicky odlišných političek vůbec nějaké průsečíky? A co pro ně znamená výsledek voleb? Zatímco severočeská poslankyně Tereza Hyťhová brojí proti sociálním dávkám a bojuje za „normální svět“, Georgia Hejduková vystupuje proti diskriminaci a otevřeně mluví o svém životě trans ženy. Dokumentární film České televize od režiséra Jana Geberta sleduje protagonistky během vypjaté předvolební kampaně, představuje jejich motivace ke vstupu do politiky a nahlíží dovnitř nesmiřitelných politických bublin národovců a liberálů. Snímek obě ženy zachycuje také bezprostředně během vyhlášení výsledků sněmovních voleb. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Tomas.Vlcek 

všechny recenze uživatele

V podstatě zbytečný film. Filmařsky a příběhově jde o podprůměr. Sympatie jsou jasné od samého začátku. Georgia je sympatická, ano a co dál? Tereza je ambiciózní slečna bez obsahu, jistě, ale, že by neměla jedinou světlejší chvíli? Dámy se ani nepotkají - vlastně není moc jasné proč právě ony dvě. Že jsou na opačných pólech politického spektra? Nerad se opakuji, ale co s tím dál? To prostě nestačí. Jediný světlý moment filmu je, když se Rom z Krupky ptá Terezy, jak by tedy vyřešila problematiku místního sídliště. To on by měl jít do politiky. Autorovi doporučuji jako inspiraci film Hlasy pro prezidenta aneb Pokus o kontrarevoluci, který velmi trefně poukazuje na kýčovitost, povrchnost a sebeuspokojení liberálních politiků a voličů - a zároveň se snaží pochopit (zjednodušeně řečeno) voliče MZ. ()

Reklama

Pargin 

všechny recenze uživatele

Když už se na to podíváte, tak doporučuji pro zdraví vašich očí a uší přeskakovat toho chlapa od pirátu a shlédnout pouze Terku. Jinak co na to říct, třeba to myslí dobře, jen to všechno lidé jen nechtějí slyšet a tahle republika je v kolotoči chyb, ze kterého se těžko vyskakuje. ()

Binne 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se těšila na názorový střet těchto dvou slečen, který bohužel nenastal. Nacházíme se v předvolebním období a každá z kandidátek jej prožívá jinak, věnuje se odlišným věcem, tématům a především pak odlišnému názorovému spektru. Každá ale dokument evidentně pojala po svém a proto je tam cítit velký nesoulad a rozpor v rámci sympatií. Dokument je relativně hodně zaujatý ale zároveň nemá žádnou výpovědní hodnotu. Minimálně se jedná o zajímavý vhled do života mladých politiků. ()

Reklama

Reklama