Reklama

Reklama

Expedice Stříbrný Spitfire

  • Velká Británie Silver Spitfire - The Longest Flight
všechny plakáty
Trailer
Velká Británie, 2022, 89 min (Alternativní 61 min)

Režie:

Ben Uttley

Scénář:

Ben Uttley

Kamera:

Ben Uttley

Hrají:

Ben Uttley

Obsahy(1)

Jednomístný stíhací letoun spitfire byl jednou z hlavních britských zbraní ve 2. světové válce. Dodnes je symbolem svobody. Britský pilot a nadšenec Matt Jones chce připomenout významnou roli tohoto slavného letadla v boji za svobodu a rozhodl se, že v něm za 4 měsíce obletí celý svět... Sleduje neohroženého pilota Matta Jonese a jeho tým dobrodruhů, kteří vyrazili na neuvěřitelnou cestu kolem světa v letounu Spitfire z doby druhé světové války. Tváří v tvář nebezpečnému počasí, sopce, která zuřivě chrlí popel, a nestabilním politickým i společenským podmínkám v některých částech světa se Matt a jeho tým snaží dokončit historický let. Vzrušující dobrodružný film Expedice Stříbrný Spitfire přináší exkluzivní, zatím nezveřejněné záběry a ohromující letecké scény. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Připomínalo mi to trochu tzv. nemísta, o kterých se zmiňuje Váslav Cílek. Letiště, pumpy a podobné unifikované prostory, kde všichni jen prochází a snaží se odtud co nejrychleji zmizet. Čekal bych tedy aspoň více pěkných záběrů krajiny ze vzduchu. Ale chlapi si cestu viditelně užívají, zatímco jejich ženy doma se vyjadřují, že jim to moc přejí. Spitfire a huriccane kromě radarů, výborné špionážní služby zachránili Velkou britáii před nacismem. ()

Gattino 

všechny recenze uživatele

Spitfire, jako stroj, je nádherný. Je to jedna z nejhezčích věcí, kterou vytvořil člověk, jakou znám. A nejenom jeho obraz, ale i jeho zvuk se šíří v nějakých vzácných kmitočtech, že to mnoha lidem, včetně mě, vyplavuje endorfiny. Jedinou jeho vadou na kráse je snad jen to, že byl vytvořený k zabíjení. Ale právě proto mu třeba možná vděčíme za to, že v naší zemi mluvíme stále česky a ne německy. Ale dokument už tak dobrý nebyl, stál zkrátka za prd. Byl to vlastně pornofilm se sice překrásnou herečkou, ale s nepřekvapivým a předvídatelným dějem a mé hodnocení je velice protekční jen díky Spitfiru jako takovému. Někdy se stává, že přidáme jednu hvězdu za výkon naší oblíbené filmstar, já dnes přidal, zcela mimořádně, hvězdy dvě. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama