Reklama

Reklama

Obratník Násilí

  • Francie Tropique de la violence
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Moses byl ještě nemluvně, když se nelegálně dostal na ostrov Mayotte. Vychovala ho francouzská zdravotní sestra a nyní je z něj třináctiletý chlapec, kterého se místní pověrčiví obyvatelé bojí. Má totiž podivně zbarvené oči, jimž ostatní neřeknou jinak než „ďáblovy.“ Po náhlé smrti adoptivní matky se Moses obává deportace a skončí ve slumu, kde žijí desítky osamělých dětí, které společnost zavrhla. Pokud chce Moses mezi těmito outsidery přežít, musí se mnohému přiučit od jejich tyranského šéfa Bruce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je moc francouzsky v tom spatnem slova smyslu. Je to o zachrane africkeho ditete, aby byl svet lepsim. Peace and love a hodne slunicka. Vemte si kapesnicky na dojimani pri hip-hop socialnich pisnich ctyrtonoveho rapera, ktereho podezrivam, ze umi prave jen tyto ctyri tony. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy jsou pro mne často těžko uchopitelné. Stejně tak Obratník násilí. Celý příběh je vybudován na hledání sama sebe a svého místa na světě, na opuštěnosti a zároveň tlaku společenství ve kterém žijeme. Film má určitě nějakou výpovědní hodnotu, ale na mě byl až moc tíživý a hutný, že se mi ve finále ani nechtělo přemýšlet o tom, co hlavní hrdina zažívá a s ním tisíce dalších jemu podobných. Ve finále jsem si akorát oddechla, když to skončilo. Mé dojmy jsou roztříštěné, možná by to chtělo vychytat správnou náladu a pak to bude hodně silný, ale dnes jsme se s příběhem nesešly na stejné cestě. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama