Reklama

Reklama

Soukromý život Windsorů

(seriál)
  • Česko Windsorové v soukromí (více)
Velká Británie, (2019–2020), 4 h 24 min (Minutáž: 44 min)

Scénář:

Ben Reid

Hrají:

Christy Meyer (vypravěč)

Série(2) / Epizody(6)

Obsahy(1)

Odhalte soukromý život Windsorů, jak se přizpůsobili moderní době, s čím se museli potýkat v polovině 20. století, a především s osudy klíčových osobností jednoho z nejslavnějších rodů. Před sedmdesáti lety usedla na britský trůn nová panovnice královna Alžběta II. Aby uspěla, musela využít veškerou moc a všechny půvaby celé královské rodiny. Jenže tři její důležití členové a jedny z hlavních osobností jejího vlastního života Alžbětě místo toho házeli klacky pod nohy. Šlo o Alžbětinu vzpurnou sestru, princeznu Margaret, mocichtivého lorda Mountbattena, který byl strýcem jejího manžela Filipa, a nakonec o vlivnou Královnu matku. Tato historická mini série využívá soukromé dopisy a deníky Windsorů a odhaluje napětí i problémy jejich vzájemných vztahů – v době, kdy musí čelit novým výzvám moderního věku. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto dokumentu televize Prima Zoom nahlédnete do životních stylů Windsorů. Popis práce prinzezny Margaret - kladení základních kamenů a navštěvování různých škol. Před svatbou ve dne spala a každou noc chodila na taneční párty. Třetí díl mě příjemně potěšil neobvykle kritickým pohledem na Královnu matku. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Dokument o Windsorech, který mě překvapí? Ano. Záběr je tentokrát na všechny děti Jiřího V., nejen na dva chlapce, co se postupně stanou králem. Dokument jde sice po povrchu, ale pěkně do šířky. Opravdu zaujal. ()

Reklama

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý pohled na královskou rodinu prostřednictvím dopisů. Pracující třída versus panovnická rodina, které po 1. světové válce nic nechybí... Poprvé se setkávám s tématem sociální konfrontace v souvislosti s královskou rodinou jako "firmou", ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama