Reklama

Reklama

Krvavá Sally

(seriál)
  • USA Killer Sally
Trailer
USA, 2022, 2 h 30 min (Minutáž: 44–54 min)

Hrají:

Tonya Harding (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Přátelé, příbuzní i samotná Sally McNeil popisují velmi problematické manželství těchhle kulturistů, které nečekaně vyvrcholilo vraždou přímo na svatého Valentýna. (Netflix)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (2)

Krvavá Sally (2022) 

Další dokumentární série o kriminálních činech, které se opravdu staly. Na mrtvoly ne moc velkorysá. Vyprávění je pěkně vystavěné. V jejím středu stojí vražedkyně mariňačka, karikatura americké násilnické kultury a "tavícího kotle" kultur (tato teorie byla dnes po desetiletích platnosti sociology opuštěna jako nefunkční). Postupně se dozvíte hlubší a osobnější skutečnosti o Sallynině vztahu s jejím manželem Rayem. Jak říká psycholog Jeroným Klimeš evoluční typ nadsamce Ivana z pohádky Mrazík, který hrdě kráčí světem stylem "vole uhni". Ženy po těchto mužích touží a říkají "sice mě zmlátí a bude mi nevěrný, ale mým dětem se s ním nic nestane". Ivanů je chronický nedostatek a tak ženy musí vzít zavděk hodnými a nudnými muži, kterými pohrdají. Ivan se může změnit jen hlubokou krizí , osobnostní proměnou, k čemuž Ray už nedostal příležitost. Sally s Rayem měli manželství plné násilí v důsledku dětského zneužívání Raye v dětství, což také mohla být příčina jeho bigorexie. Ve vyprávění ale nenajdete nic vzrušujícího a provokativního. Prostě dva lidi ve vzájemně násilném manželství. Ale jde o kulturisty. V dokumentu vystupují jejich přátelé a bývalí profesionálové, takže je vykreslen kulturistický svět 80. a 90. let. Série je k shlédnutí zde: https://dokumenty.tv/krvava-sally-komplet-1-3-dokument/ ()

Lid vs. Sally McNeil (2022) (E03) 

Divák je manipulován být na straně Sally. Není studené vraždící monstrum, je to jednoduchá sladká žena. "Ženy by neměly užívat testosteron, protože způsobuje plešatění a budete mít hluboký hlas" říká. "Nauč se věci potlačovat a vytěsňovat", získáte od ní radu. Její manžel Ray trpěl bigorexií. "Je to jako krmit lva", říká o něm Sally. K obědu snědl pět balení stejků. V USA byl tento případ medializován. Pohledem na její děti mě napadlo , když teď Američané zvou do země všechny rasy z celého světa a vzájemně spolu souloží, do padesáti let musí vzniknout univerzální Američan připomínající zombie. ()

Reklama

Reklama