Reklama

Reklama

Krvavá Sally

(seriál)
  • USA Killer Sally
Trailer
USA, 2022, 2 h 30 min (Minutáž: 44–54 min)

Hrají:

Tonya Harding (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Přátelé, příbuzní i samotná Sally McNeil popisují velmi problematické manželství těchhle kulturistů, které nečekaně vyvrcholilo vraždou přímo na svatého Valentýna. (Netflix)

Recenze (19)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokud je originální název sarkastickým odkazem tvůrců na bizarní filmovou kariéru Sally McNeil, tak ten český je potvrzením demence lokálního distributora, protože evokuje, že půjde o krvelačné řádění nějaké psychopatky, i když realita byla mnohem jednodušší. Dlouhodobě nefungující mezirasové manželství prokládané nevěrou a plné domácího násilí vyvrcholí zabitím v sebeobraně. Steroidy jsou špatné, áno! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Až na nulové poňatie autenticity z miesta činu, ide o pomerne veľmi objektívne prezentovaný dokument, kde dostávajú priestor všetky dôležité osoby vrátane tej podozrivej. Dalo by sa namietať, že to nemá také grády a ani sa to neopiera o také emócie ako by sa žiadalo, no tak či onak v rámci “True Crime Docu” ide o ľahký nadpriemer. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další dokumentární série o kriminálních činech, které se opravdu staly. Na mrtvoly ne moc velkorysá. Vyprávění je pěkně vystavěné. V jejím středu stojí vražedkyně mariňačka, karikatura americké násilnické kultury a "tavícího kotle" kultur (tato teorie byla dnes po desetiletích platnosti sociology opuštěna jako nefunkční). Postupně se dozvíte hlubší a osobnější skutečnosti o Sallynině vztahu s jejím manželem Rayem. Jak říká psycholog Jeroným Klimeš evoluční typ nadsamce Ivana z pohádky Mrazík, který hrdě kráčí světem stylem "vole uhni". Ženy po těchto mužích touží a říkají "sice mě zmlátí a bude mi nevěrný, ale mým dětem se s ním nic nestane". Ivanů je chronický nedostatek a tak ženy musí vzít zavděk hodnými a nudnými muži, kterými pohrdají. Ivan se může změnit jen hlubokou krizí , osobnostní proměnou, k čemuž Ray už nedostal příležitost. Sally s Rayem měli manželství plné násilí v důsledku dětského zneužívání Raye v dětství, což také mohla být příčina jeho bigorexie. Ve vyprávění ale nenajdete nic vzrušujícího a provokativního. Prostě dva lidi ve vzájemně násilném manželství. Ale jde o kulturisty. V dokumentu vystupují jejich přátelé a bývalí profesionálové, takže je vykreslen kulturistický svět 80. a 90. let. Série je k shlédnutí zde: https://dokumenty.tv/krvava-sally-komplet-1-3-dokument/ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vhled do světa, ke kterému se snad nikdy ani nepřiblížím, a to nemyslím kulturistiku. Násilné vztahy a závislosti provázejí několik generací rodiny, která se více než kulturistikou, nakonec „proslavila“ vraždou. I když je dokument poctivě udělaný a ozdrojovaný, o moc víc, než jednu smutnou rodinnou historii nenabízí. Právě kromě ilustrace toho, jak strašné vzorce chování přecházejí na další generace a tvoří tak další oběti i viníky. Jinak: nechtěla bych tenhle případ soudit. Ale v dokumentu padla jedna dobrá věta, která by vždy měla být brána jako nezpochybnitelný fakt: Oběti nemusí být a taky nejsou dokonalé. To nic nemění na tom, že jsou obětmi. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Ze starých záběrů VHS a výpovědí pár lidí slušně manipulativní dokument o nešťastné události v životě nasteroidovaných rodičů, ke které prostě jednoho dne muselo dojít. Tvůrci nechávají chvíli přivěť na Sallyniných bedrech, chvíli na Rayových bedrech a pomalu připravují půdu pro soudní rozsudek. Spoiler alert! Dlouhých 25let je za námi lusknutím prstu a Sally prožívá životní restart a štěstí, na které tak dlouho čekala, peníz od Netflixu se taky hodí a přeji jí to, ať to bylo jakkoliv, v tomhle případě hoďte kamenem, kdo jste bez viny. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to byl takový velmi zvláštní, občas až trochu perverzní příběh, nicméně Krvavá Sally je velmi dobře a kvalitně zpracovanou true crime minisérií, které k dokonalosti chybí jen více vyšetřování a například také více záběrů z místa činu. Jinak je minisérie velmi dobře natočená, nenudí, má fajn tempo, fungující nenucené emoce, působí autenticky, má spoustu dobových materiálů. Líbila se mi i snaha o co možná největší objektivitu, kdy prostor v dokumentu dostane hned několik názorových proudů, tvůrci se nesnaží o účelné vytváření obrazu a názoru, to zbývá na samotném divákovi, a tak by to v ideálním případě mělo být. Dobrá práce. 8/10. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Hodně smutný příběh a říkám, že anabolika jsou otřesný svinstvo. Pro pár dnů slávy, to za nevděčný steroidy rozhodně nestojí. Být agresivní tak, že to dojde k vraždě. Oběti nemusí být a taky nejsou dokonalé. V tomto dokumentu tak napůl sympatizuji se Sally, poněvadž platit mu zatracený steroidy a on prakticky nedělá nic. Pak jěště zneužívá svoji ženu a ona to v sobě potlačuje a nemluví o tom. Nedivím se jak to dopadlo. ()

ESW 

všechny recenze uživatele

Kulturistka s koulema velkyma tak, ze s nima zabila manžela. Nebo tak něco. To v USA docházejí vrazi? A není to příležitost pro nějaké nové hnutí? Tomio?! ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Vinná? Nevinná? To ví jen ona sama. Mně je to celkem jedno. Ale zavedla mne prostřednictvím svého příběhu do kulturisticko zápasnické komunity konce minulého století. A to byl celkem zajímavý zážitek. Opět prima dokument od Netflixu. ()

babuška 

všechny recenze uživatele

dokument perfektní, co steroidy dokážou vím, znám lidi kteří je pravidelně užívali nebo užívají, zničené zdraví, vypálenej mozek, kultura těla by neměla přesahovat extrémismus, ale jako každá závislost, ač je jakákoliv, je špatný být extrém, net nás opět nutí , na základě autentických  výpovědí přátel atd., aby jsme si udělali vlastní názor, no některejm nevěřím, třeba máš novou holku a doma brokovnici haha, a navíc no jo bílá holka a von je černej, to je posranej alibismus, tady se dá pochybovat, nestrčil mu to netfl do huby, vidíme to všude, každopádně to dokazuje, že čeho je moc je moc ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočené s užitím dobových záběrů. Pominu-li fakt, kdo za co může a nebudu soudit nikoho, tak jediné co dokumentu vyloženě škodí je nepochybně až moc velká mediální popularizace, která podmiňuje, kdo je ten špatný a kdo hodný. Navíc podobných "věcí" se zvláště v Americe dějí desítky až stovky ročně. Toto není ničím vyjímečné. Pro laiky může být zavádějící i kulturistická minulost obou, která sice ukazuje sport v té době dost divoce, ale pravdivě. Jenže to vrhá špatné světlo na tento sport nyní, protože většina lidí to neumí rozlišit (tehdy - nyní). ()

kotrlak 

všechny recenze uživatele

Sally je takovej lepší white trash, moc rozumu nepobrala a tahá se celej život s černejma, a podle toho to dopadá. Stejnej MO u jejích dětí - armáda, PTSD, násilí, chlast, drogy, rozvody. Tihle lidi jsou akorát zátěž státní pokladny.... ()

avogrebnork 

všechny recenze uživatele

Typicky americký dokument. Dobře se na to koukalo. Pohled zblízka na svět kulturistiky. Rozhodně bych si netroufla odhadnout kde je pravda. Stálo za shlédnutí. ()

OtokPag 

všechny recenze uživatele

“Negromilka”, to je pro mě nová a dost dobrá hláška, jakou jsem do dnešního dne neznal 😂. Dokument mi natekl do hlavy dal najednou, chvílemi už jsem sice uvažoval o “přeskočení” dál, ale ustál jsem to.  Opět, jako u jiných dokumentů Netflixu mám silný dojem, že 30 minut bez věčného opakování slintů by stačilo. Nechci ale být jen přísný, protože cesta do duše “sypačů” ukázala dost detailů a mezi řádky potvrdila jistou zvrácenost celé slavné kulturistiky.  Zajímavým způsobem bylo také naznačeno, že geny dětí jsou velmi významné a pokud rodina stojí za hovno, tak to vlastně ani nemůže dopadnout dobře. Dávam 90%, strhávám 10% za hloupou druhou ránu do ležícího afroameričana 🤯 ()

SavagerXx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý náhled do kulturistiky té doby. Z počátku fandíte Sally pak si nejste tak úplně jistí protože jedno dítě tvrdí že byli obě děti mlácený otčímem ale druhý o tom neřekne ani slovo a hlavně přátelé Raye prozradí spoustu věcí který Sally sama od sebe neřekla. Ve výsledku Sally a manžel oba nasypaný agresivní steroiďáci a podle svědků ani jeden z nich nebyl svatej. Bohužel Ray se už může obhajovat těžko. Ke konci zase tak trochu fandíte Sally ale advokát kterej šel proti ní má ve výsledku docela přesvědčivý argumenty i když nejprve zní jako pěknej kretén. Za mě odsedět 25 let je každopádně docela masakr. Jeden z lepších dokumentů na Netflixu. ()

Namefar 

všechny recenze uživatele

Takové ty zápasy co dělala za prachy je opravdu podivné. Nějak se mi nechce věřit, že v některých případech nedošlo k sexu. Zajímalo by mne jestli se to dělá i dnes. ()

monny9 

všechny recenze uživatele

Život je pestrý, ale ťažký...sama viem o tom svoje. V tomto dokumente tak napol aj sympatizujem so Sally, nikto nevie ako by sa zachoval v jej situacii, v akom bola rozpoložení, keď sa to stalo. Bola jedinou živiteľkou celej rodiny a ešte mu platila steroidy. Nemyslím, že je hanba, že zápasila s tými chlapíkmi, živila rodinu a platila Rayovi jeho náklady na súťaže, gym a doplnky. Nakoniec boli aj tak títo "šmoulové" jej najväčšou oporou...Každopádne jej prajem veľa šťastia a snáď už nájde pokoj a lásku po ktorej tak túžila. PS: Na konci jej to veľmi pristalo v tých svadobných šatách. ()

Reklama

Reklama