Reklama

Reklama

Ape

  • USA A*P*E
Trailer
Jižní Korea / USA, 1976, 87 min

Obsahy(1)

Gigantická opice unikne z nákladní lodi a vydává se k jihokorejskému pobřeží. Tam se ale nachází i štáb amerických filmařů a herečka Marilyn (Joanna Kerns), do níž se obří lidoop zakouká a následně ji unese... (fiLLthe3DD)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu je zkratkou pro „Attacking Primate MonstEr“ – použití hvězdiček ve slově A*P*E však odkazuje na film M*A*S*H (1970). (fiLLthe3DD)
  • Film byl natočen za 14 dní a jeho rozpočet činil pouhých 23 tisíc amerických dolarů. Na speciální efekty pak padla částka 1 200 dolarů. Filmovalo se v jihokorejském Soulu. (fiLLthe3DD)
  • V Severní Americe byl tento nízkorozpočtový brak uveden dva měsíce předtím, než šel do kin velkorozpočtový King Kong (1976). (fiLLthe3DD)
  • Původně měl mít snímek název „The New King Kong“ – vlastníkem autorských práv na postavu King Konga však byla společnost RKO, která k výrobě filmu souhlas nedala a zažalovala producenty o 1,5 milionu amerických dolarů. Název byl změněn na Super Ape a později na A*P*E – slogan filmu pak hlásal „nezaměňovat s King Kongem“. V Jižní Koreji (a několika dalších zemích) se však v souvislosti s filmem i nadále používalo jméno King Kong. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama