Reklama

Reklama

Krásné země z výšky: Wales

(TV film)
  • Velká Británie Aerial Profiles: Wales from Above (více)
Velká Británie, 2020, 52 min

Obsahy(1)

Svébytná země Spojeného království s bohatou historií, velikým průmyslovým dědictvím a rozmanitou krajinou... I když se Wales může zdát jen malou zemí, skrývá v sobě poklady pravého velikána – od rané historie konfliktu s Anglií, přes bezpočet majestátních hradů, až po průmyslovou minulost, která přinesla bohatství hlavnímu městu Cardiff. Především je to však krajina drsných hor, dramatického pobřeží a nedotčených přímořských letovisek, která do Walesu ročně přiláká miliony návštěvníků. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Tethys 

všechny recenze uživatele

Hezky dokument. Wales jsem procestovala minuly rok cely a videla hodne hradu a mest, NP Snowdonia i vlackem nahoru, krasne bylo Tenby. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Koncept se mi také líbil s vrcholem dokumentu výhledy z vrcholu nejvyšší hory Walesu Snowdown. V severním Walesu (v té hezčí části země u národního parku Snowdonia) jsem byl týden a tuto zemi považuji za nejošklivější po Holandsku, Belgii a Dánsku. Walesané jsou nemocní využít každý píď země k mléčnému hospodářství pastvě ovcí nebo krav. Nenajdete tu kousek lesa a národní parky jsou horské pouště, kam nedoporučuji vstupovat, protože se neukryjete před věčným deštěm a větrem. K tomu mají obyvatelé podivné povahy. Dokument na České televizi. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama