Reklama

Reklama

České chaty snů

(pořad)
TV spot
Reality-TV
Česko, 2023, 40 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Češi jsou národem chatařů, a tak se trojice kamarádů Sebastian, Petr a Martin rozhodnou lidem chaty impozantně zrekonstruovat, aby se z českých chat staly chaty snů. (TV Prima)

Videa (1)

TV spot

Recenze (26)

Erutan_Revol 

všechny recenze uživatele

Za mě to není zdaleka taková tragedie. Jasně, humor je dost trapný a propagce sponzorů do očí bijící, takže v takových scénách má člověk nejradši chuť to vypnout. Jinak je ale pořad pěkně natočnený, kamera i střih povedené, takže to příjemně utíká a pěkně se na to kouká.  Co mi přijde ale nejdůležitější, renovace jsou dobře předvedené, vysvětlené a provedené s citem, kdy proti norskému originálu nemají potřebu celý prostor úplně změnit podle své vize, ale respektují jeho původní podobu. A aspoň v dílech, které jsm viděl se mi líbí ukázka řemesel (kovář, sklář). 5/10 ()

Rosalinda odpad!

všechny recenze uživatele

Co jsem viděla včera, tak vzali ducha celé krásné chaty. Byla tak krásná a tak svébytná, vše měla tak propracované za ta léta, co žila svým normálním životem. Pak přišli ti tři, kteří předvádí úplně všechno, jen ne přestavbu, a byla z toho moderní jakože slátanina. Nechápu.... A majitelka se teteila spokojenosotí. Běs a hrůza. ()

Reklama

rezzzy 

všechny recenze uživatele

Na tomhle pořadu mě nejvíce mrzí to, že musel předlohu okopírovat v těch detailech, které byly specifické pro individuální postavy z předlohy - koupání v přírodě, výlety po okolí, různé typy spaní a kávičky v průběhu. Koncept oprav chat mě bavil, i když to bylo takové po Česku (někdy trochu moc, když zcela vykostili ducha dané chaty). Ale pánové si mohli vymyslet vlastní vycpávkové detaily tvořící "show efekt". Výlety po okolí bych jim ještě vzala, popichovací průpovídky by mi taky tak nevadily (jen v menší intenzitě by to bylo snesitelnější, nejlépe však nahradit řemeslnými radami) - ale to okopírování koupání a káv bylo trochu trapné a neoriginální. Díky bohu, že alespoň nezakomponovali moderní "povinný lgbt prvek" (Halvor Bakke). ()

eWok odpad!

všechny recenze uživatele

Norské domy vs. české chaty.  Placement je tam i tam – ok.  Že jsou norské rekonstrukce exkluzivnější – ok, taky je to nejbohatší země.  To že i Norům někdo v zákulisí pomůže – ok.  Ale těm Norům tak nějak věřím, že to co dělají umí. Svoji práci prezentují přímo před kamerou a věřím jim, že sami umí makat.  Tady ti tři kluci chvíli do něčeho vrtají a střih - a je uděláno, pak odpočívají a střih - a je uděláno. Připomíná mi to spíše promo videa dodavatelů sestříhané do jednoho uceleného příběhu. ()

Honzíno odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli si na to kluci z Norska fakt nedali registracni znacku a temhle 3 zoufalcum nehrozi zaloba, je to jeste smutnejsi. Moc jsem tomu chtel dat aspon hvezdicku, ale nejde to. Kdyz pomineme skoro uplne vsechno, tak hudebni dramaturg vikendoveho Radiozurnalu by toho mistniho vykostil i po slepu a po hluchu pri random vyberu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Vůz, který používají řemeslníci, je Jeep Gladiator Overland. (sator)
  • Tvůrce hudby k cyklu si půjčil i slavnou melodii z filmu Zvíře (1977). (sator)
  • Z pořadu by se mohlo zdát, že přeměna chaty trvá pár dnů a přeměňují ji tři kamarádi. V realitě však přeměna trvá téměř rok a jsou najaty různé stavební firmy a designéři, kteří se na práci podílí. (Aporol)

Reklama

Reklama