Reklama

Reklama

Krásné země z výšky: Belgie a Lucembursko

(TV film)
  • Velká Británie Aerial Profiles: Belgium & Luxembourg (více)
Velká Británie, 2020, 52 min

Obsahy(1)

Evropský region spojující moderní současnost a stopy krutých historických střetů... Belgie a Lucembursko mají bohatou historii a zajímavou krajinu, která vypráví příběh této části západní Evropy. Od zalesněných kopců Arden, tak zkoušených ve 2. světové válce, po historické přístavy, jako je třeba Ostende. Velká města Brusel, Antverpy a Lucemburk poskytují skutečný vhled do současnosti tohoto regionu, stejně jako do jeho pohnuté historie. Bitva u Waterloo se řadí mezi klíčová vojenská klání evropských dějin a městečko Ypres se vinou prvního použití bojového plynu stalo nesmazatelnou připomínkou hrůz první světové války. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Belgie a Holandsko jsme projeli na kole a jsou to dvě nejvybydlenější a nehustěji osídlené země v Evropě- Pole kam se podíváš, ale baevná s květinami na vývoz. Obyvatelstvo poslední půlstoletí ztratilo schopnost reprodukce a postupně dochází k přeměně na africký stát. Bruggy i Gent jsou krásné. Před dvěma lety jsem byl v Bruselu přes noc, lidí říkali, že mě zabijou, ale prima lidi na tancování salsy i v dalších klubech. Nádherná obrazárna. Do no go zóny Molenbecku jsem nešel. Na koncerty se nedostanete kvůli vellké hustotě obyvatel pokud si nekoupíte vstupenku aspoň tři měsíce předem. Lucembursko na mě působilo sympaticky se 41 procenty lesů. Dokument se zaměřil na hrady. ()

Tethys 

všechny recenze uživatele

Hezky dokument s mnoha nadhernymi misty. Do Belgie budu muset znova a navstivit jeste par hezkych zamku jako Castle of Freÿr ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Pro belgická města Bruggy, Antverpy a Gent mám slabost. A v Lucemburku v katedrála Notre-Dame jsem se byl na hrobku Jana Lucemburského také podívat. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama