Reklama

Reklama

Tour de France: Bez příkras


Vítejte v pekle (E02)

(epizoda)
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie / Francie, 2023, 40 min

Hudba:

Si Begg

Obsahy(1)

Tým Jumbo-Visma plný skvělých jezdců se chce na kočičích hlavách ukázat. Kvůli technickým problémům a vzájemné rivalitě ale zavládne během etapy pořádný zmatek. (Netflix)

Recenze (2)

papuchalk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou dílech hodnotím velice kladně, a to čeho jsem se asi nejvíc obával a trochu mě to odrazovalo předem, se vlastně vůbec nekoná. Pády z gopro kamery umístěné přímo na kole vypadají o dost drsněji než z uhlazených televizních záběrů. Pokus ukázat tour syrověji, než jak ji vidíme z přenosů se tedy určitě povedl. Když sledujete pozorně mimiku sportovních ředitelů v některých záběrech, je vidět, pod jak velkým jsou tlakem, a jak strašně špatně snášejí kritické momenty, jakoby šlo o jejich poslední závod u daného týmu. Ani u fotbalových trenérů jsem neviděl podobné kolapsové stavy. Tlak na výsledek je enormní, a občas i z toho dokumentu je to tak strašně cítit, až mi z toho nebylo dobře. Oba díly byly zaměřené trochu jinak a doufám, že to tak vydrží i dál, protože to má výborný vývoj a zatím celkem logickou dramaturgii. ()

Dusty56 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dost lepší epizoda. Jasně se totiž ukázalo, že Jumbo, o kterých je celá epizoda, je absolutně nejzajímavější tým. Prostě kombinace Van Aerta (etapy, bodovací soutěž) a GC je zábavná sledovat. Epizodě samozřejmě pomohla i pro Jumbo nepřívětivá etapa na kostkách. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama