Reklama

Reklama

Jen ať je to chlapec

(festivalový název)
  • Jordánsko Inshallah walad (více)
Trailer
Jordánsko / Francie / Saúdská Arábie / Katar, 2023, 113 min

Obsahy(1)

Dědičné právo v Jordánsku je vyhrazeno pouze pro muže, a pokud žena nemá mužského potomka, musí se o majetek rozdělit s širší rodinou. Když Nawal nečekaně zemře manžel, ocitne se v podobné situaci – s malou dcerou musí čelit neblahým patriarchálním zákonům své země, chamtivým příbuzným i minulosti svého manžela. Středobodem sociálního dramatu je herečka Mouna Hawa, zhmotňující bezbřehou škálu emocí v postavě, která se učí řídit nejen auto, ale i svůj vlastní život na cestě k rovným podmínkám. Vůbec první jordánský film uvedený v Cannes vyniká scénářem plným mnoha zvratů, stejnou měrou drásavým, naštvaným i dojemným. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Subjektivní problém s postavami, které se nechovají racionálně, nemají jasné priority, neví co chtějí a co jsou ochotné obětovat (a tím si ničí život). Natočené to ovšem je velmi dobře. Ženám se to asi bude líbit více. 7/10 ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Solidní film zachycující realitu zemí řídících se islámským právem. To postavu žene do víru událostí, kterým musí čelit. Pozitivní těhotenský test jí jen dává naději, že když to bude syn...(max.70%) ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama