Reklama

Reklama

Poletíme?

(koncert)
všechny plakáty
Hudební
Česko, 2023, 62 min

Obsahy(1)

Spontánní a osobitý koncert brněnské turbošansonové kapely k příležitosti jejich patnáctého výročí, natočený v hudebním klubu Fléda... Poletíme? kladou důraz na vtipné, poetické, přímočaré a současně lehce vulgární texty. Odlehčenou formou vypráví o složitých nebo smutných věcech, přesto však dýchají barevnou a veselou náladou a jsou plné svižné rytmiky. Na koncertech této kapely se budete smát a tančit nebo vám přeběhne mráz po zádech, když v písni pojmenují váš problém. S Poletíme? se rozhodně nudit nebudete. Poletíme? umí odlehčenou formou vyprávět o složitých a smutných věcech tak, že jejich koncerty dýchají barevnou náladou, svižnou rytmikou a tanečními kreacemi publika. I vy se budete smát, výskat, tančit nebo vám přeběhne mráz po zádech, když v písni pojmenují váš problém. Kapelníkem, zpěvákem, textařem a zásadní osobností kapely je charismatický výtvarník Rudolf Brančovský. Umělcův netrénovaný hlas stojí na podiu stejně sebejistě jako starý kapitán dávné plachetnice, pevně rozhodnutý obeplout svět. Jeho posádku pak tvoří sedm mořských vlků, kteří přesně vědí, co mají dělat, aby bláznivá plavba dopadla dobře (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můžeme se potkat u našeho stánku a tam se Vám podepíšeme, kamkoli budeme chtít." Koncerty Poletíme? řadím mezi to nejlepší, co tuzemská hudební scéna nabízí. Proto dávám plnej kotel hvězd, i když je to tentokrát nezasloužený. Obvyklou suverenitu kapely totiž poznamenala mírná nervozita a taky se mi úplně nelíbil výběr skladeb. Namátkou jsem mírně rozladěnej z toho, že můj život nestál za kosočtverec nebo z toho, že jsem se nedozvěděl, kdo nejdál náhulatej doběhne. To rozhodně zahrát měli, stejně jakou mou oblíbenou Dajánu, ale tu jsem od nich letos neslyšel ani na jednom koncertě. Přesto stále platí: "Davy šílí." ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem tak milý koncert s pěknou atmosférou. Ve Flédě jsem jednou jako Pražák byl.   https://www.ceskatelevize.cz/porady/15004508108-poletime/ ()

Reklama

Reklama