Reklama

Reklama

Neslýchané: Johnny Manziel

  • USA Untold: Johnny Football
Trailer
Dokumentární / Sportovní
USA, 2023, 71 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o raketovém vzestupu a strmém pádu hvězdy amerického fotbalu Johnnyho Manziela, ve kterém promluví jeho přátelé, trenéři i on sám. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

luciasce 

všechny recenze uživatele

Takovej klasickej příběh Ikarose s tím, že Johnny svůj pád přežil. Při sledování si člověk uvědomí hned několik věcí. Navzdory tomu, že NCAA neskutečným způsobem na svých hvězdných studentech parazituje, snaží se je vlastně i tak trochu chránit, vidíte, jak důležité je, aby si mladý kluk, kterému ještě téměř teče mlíko po bradě, neprohodil flašku mlíka rovno za flašku nejdražšího šampána, piva nebo tvrdšího alkoholu či dokonce drog, aby měl šanci dospět, rozumově pobrat, co se kolem něj děje a jak zpracovat nástup slávy a přísun bohatství. Ukazuje, že když se tihle kluci dostanou k penězům takhle brzy, z velké pravděpodobnosti jejich kariéra bude rychle sestupná, nebylo to vidět jen u Johnnyho, ale u spousty dalších mladých atletů, zpěváků nebo herců. Na slávu a peníze musíte být vyspělí. A ve dvaceti drtivá většina lidí vyspělá opravdu není. Při sledování si uvědomíte, že sláva je pomíjivá a ti, co vás jeden rok milovali, druhý rok vás můžou zatracovat, že ti co vás údajně milují, tak milují jen peníze, které jim vyděláváte a ti, co u vás stáli od začátku, by u vás měli stát až do konce, protože to jsou skuteční přátelé. Johnny si užíval, Johnny pařil, ale Johnny vlastně neměl rád pozornost a neuměl s tím pracovat a Johnnymu se to celé nakonec vymstilo a odnesl si nejen ztrátu zaměstnání a peněz, ale i značně pošramocené zdraví. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Untold mě baví. Americký fotbal mě baví. Johnny Manziel mě taky hodně baví. Jednoduchá rovnice a případ, jak to semnou tahle série sportovních dokumentů na Netflixu nemá vůbec těžké. Životní příběh hvězdy univerzitního fotbalu, který nezvládl svoji slávu a přestup do té nejvyšší ligy světa a zároveň otřásl samotnými základy univerzitních lig, které jsou samy o sobě obrovských businessem a mladí hráči z toho nemají prakticky nic. Velmi dobrá epizoda, ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Johnny "Football" Manziel rozhodně nebyl žádným otloukánkem a život teda uměl roztočit, jenže tenhle příběh jeho pádu, ačkoliv je sice smutnej, tak tady žádný sympatie k jeho osobě nijak nevedu. Ten fracek si to prostě zasloužil a narozdíl od jeho předchůdce Manti Te'a (američtí fotbalisti žijou nejspíš v jiný realitě), kterého jsem svým způsobem dokázal litoval, protože doplatil na dobu, kdy pojem "catfishing" nikdo neznal, tak Johnny měl všechno a ještě víc, co kdy mohl chtít a naprosto všechno sabotoval svým totálně dementním jednáním. Tady jde vidět, že i když máte všechno a můžete si připadat jakkoliv "cool", tak ve výsledku jste jen obyčejná troska. Čisté 3* ()

drederik 

všechny recenze uživatele

Slyšet od Johnyho agenta, jak využít jedný super sezony na college a následně vytvořit hype okolo problémovýho hráče, aby byl vybrán v 1.kole draftu, bylo výborný. Browns měli dlouhou dobu patent na tyhle výběry, takže jinde skončit ani nemohl. Jinak klasický příběh velkýho talentu co měl vše v piči. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Pěkně nehezký příběh jak peníze a sláva dokáží rychle zlikvidovat nadějnou kariéru a nejen jí. Po sledování příběhu Johnnyho Manziela dokážu tak trochu chápat příběhy Fenina, Šimáka a spol. Nehezký obrázek odvrácené tváře profesionálního sportu a jeho destruktivní vliv na praktický každý aspekt života mladých sportovců. Musím ovšem dodat, že Johnny šel sebezničení značně naproti a ještě vlastně dopadl celkem dobře (viz třeba Aaron Hernandez). ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama