Reklama

Reklama

Robbie Williams

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie, 2023, 3 h 20 min (Minutáž: 40–56 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Robbie Williams během svojí sólové kariéry lámal rekordy jako na běžícím páse. Po pětadvaceti letech vzpomíná na svoje mladé já i dlouhé roky, které strávil na výsluní. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (32)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

13.komnata Robbieho Williamse, která mi jakožto jeho nefanouškovi přinesla poměrně dost nových informací. To je koneckonců důvod proč jdu nakonec na čtyři hvězdy. Formálně to totiž není nic extra a i když je tu Robbie sedící na posteli a komentující svoje stará videa, nijak to nevybočuje z šablony klasických životopisných dokumentů. Plusem je absence klasických mluvících hlav a hned má ten dokument trochu jinou dynamiku...70% ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Netlix opäť raz potvrdil, že v športových a hudobných dokumentoch kraľuje. Tentokrát sa režisérovi podaril príjemný nápad púšťať Robbiemu, ležiacemu "prirodzene" v posteli, videá z dávnej aj nedávnej minulosti, ktoré mu majú pripomenúť rôzne životné situácie a následne o nich rozprávať. Pri niektorých sa tvári, že ich vidí prvý krát, prípadne si na situácie vôbec nespomína, čo vytvára dojem autenticity. No či to je hrané alebo nie, môžme len hádať. Inak je dramaturgia vystavaná klasicky (až na detstvo a rodinu, ktorú vôbec nespomína) - od prvých úspechov ihneď v 16ke v Take That, a kruh sa uzavrie opätovnou spoluprácou s chalanmi. K tomu verejne známa, ale aj viac súkromná rovina odchodu z Take That, drogovej závislosti, pádu, ale aj šialeného opätovného vzostupu. K tomu životné frustrácie, sebahľadanie sa, a vysporiadavanie sa so slávou. Zdokumentované sú kľúčové momenty, či už Take That, nahrávanie prvého albumu, Glastonburry, Slane Castle, či 3 koncerty za sebou v Knebworth Parku pre 375 000 ľudí. A keďže Robbie bol hviezda od 16 rokov, všade boli stále kamery a všetko zaznamenávali. Vidíme preto skvelé dobové reportáže, rozhovory, či súkromné nahrávky. Okrem kariéry je veľká pozornosť venovaná aj súkromnému životu, čo-to sa dozvieme o vzťahu s Geri Halliwell - ginger spice, zdokumentovaný je romanticko-nostalgickývečer, keď jej na rozchod zložil Eternity. K tomu paparazzi, rozchod s dlhoročným priateľom, súpútnikom a producentom Guy Chambersom, ktorý je pekne vysvetlený. K tomu neúspech v Amerike, ktorý mu tam ale priniesol vytúžené súkromie. No skrátka výborné - emócia, smútok, láska, hity, showbiznis, ten najväčší a jeho svetlé ale aj temné stránky. A to všetko v štyroch cca 50 minútových dieloch. V posledných dvoch dieloch síce drive mierne klesne, škoda jemnej patetickosti. Posledný diel je totiž až príliš dokonalý, milujúca manželka, 4 úžasné deti, štylizácia s cieľom tváriť sa prirodzene, možno ale so snahou o zanechanie režisérskeho odkazu. No ten potrebný nebol, je to predsa dokument o žijúcom človeku, ktorý nemusí mať nevyhnutne záver. No aj posledné dva diely stále vyváži zopár adrenalínových momentov. ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Nejsem skalním fanouškem Robbieho, přesto mě tenhle dokument vtáhl naplno. Je to jeho velmi otevřená, autentická zpověď, plná úspěchů, ale také úzkostí, depresí a závislostí. Totální akční jízda bez zbytečných mluvících hlav, vytvořená natočenými materiály od Robbieho 16 let. Naštěstí chlapec díky svým blízkým nedopadl jako Amy aj. ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Bavilo mne to snad i víc než nedávný Beckham. Kariéru RW jsem nesledoval nijak aktivně. Samozřejmě několik jeho písniček (těch největších hitů) znám, ale vzhledem k tomu, že komerční rádio jsem si nepustil nějakých deset let, tak úplně vypadl z mého "watchlistu" (a to i v době Spotify)... Bylo zajímavé sledovat, jak je konfrontován se svým mládím a démony. ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý formát, ktorým sa tento dokument trochu odlišuje od milión päť biografií ktoré vyšli v nedávnej dobe. Niekomu môže chýbať väčší detail k vybraným častiam Robbieho života (detstvo, ako si ho vybrali, kde sa naučil spievať, život po svadbe...) Ale to nebolo tentoraz cieľom. Ako býva zvykom, titulná postava je vykreslená v sympatickom duchu a Robbie bilancuje a vysvetľuje najbúrlivejšie obdobie svojho života. Ako speváka som ho mal vždy celkom rád a po tomto dokumente to na mňa malo žiadaný efekt a je mi celkom sympatický aj ako osoba. Mladý chalan, na ktorého sa zosypala sláva. A ktorého, podľa mňa, nikdy poriadne ako umelca dostatočne nedocenili. Jeho tvorba je hlbšia a nesúhlasím, že ide iba o výplachový pop pre jednoduchých ľudí. Čo je potom Ed Sheeran? ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama