Reklama

Reklama

La legge della violenza (Tutti o nessuno)

  • Španělsko Todos o ninguno (více)

Obsahy(1)

Jack Barrow (Giorgio Cerioni) utíká po třech letech z vězení, aby se pomstil zrádnému parťákovi. Ten ale nyní působí jako šerif a Jacka vážně zraní. Zachrání jej Chris (Ángel Aranda), jehož fanatické nadšení pro zákony ale Jack nesdílí. Přesto, když se mu podaří šerifa zabít, prosadí Chrise na jeho místo. Spolu s banditou Billem Hackettem (Miguel de la Riva) pak drží město v šachu a provokuje místní smetánku. Jak dlouho tomu bude Chris nečinně přihlížet? (Cascabel)

(více)

Recenze (2)

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Dalo by se napsat, že jde o další nepovedený španělský western (i když ho režíroval italský režisér), ale tady se už nebezpečně blízko blížíme k žánrovému dnu. Amatérizmus po všech stránkách. V rámci žánru za 1. ()

Cascabel 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je trash jako věž - jeden z těch filmů, které jsou tak blbé, až jsou dobré. Nízkorozpočtový western s poetikou televizní inscenace. Amatéřina, doslova "hra na indiány" (indiáni tam naštěstí nejsou), a proto docela sympatická. Tematicky je to spíš americký western, s dobrým, nejspíš odněkud vykradeným námětem, který ale zůstal jaksi ve formě synopse. Namísto rozvíjení motivací a psychologie postav (s těmi neherci by to ostatně ani nešlo) tvůrci kladou důraz na nepodstatné, ale 100% westernové detaily. Minimálně jeden z kameramanů měl problémy s ostřením a vyžíval se v nadhledech, které ale prozrazují, že se jedná z větší části o studiovou záležitost. Jediná opravdu zajímavě nasnímaná je scéna pěstního souboje v saloonu, ale při ní se ruční kamera jednou dostane do podhledu a zasvítí do ní reflektor. Vyzdvihnout je třeba hudbu s mexickými ozvuky, která filmu dodává nádech osudovosti a výrazně dotváří zajímavou scénu ve které Jack vezme Clementinu na večírek, na který není zvána. Stelvio Cipriani se nenápadně inspiroval u Morriconeho i Michela Magne. Závěr je nečekaný a poslední obraz mi připomněl trochu Corbucciho Specialistu. Ty dvě hvězdy jsou nespravedlivé, ale u trashe se hodnotí směrem od nuly dolů, takže se mohou brát i jako -2*. ()

Reklama

Reklama