Reklama

Reklama

JFK: Domácí video, které změnilo svět

(TV film)
  • Velká Británie JFK: The Home Movie That Changed the World
Velká Británie, 2023, 50 min

Hrají:

John F. Kennedy (a.z.), Abraham Zapruder (a.z.)

Obsahy(1)

Dozvíme se pozoruhodný příběh domácího videa, které zachycuje atentát na prezidenta Johna F. Kennedyho od začátku do konce, a také toho, jak se Abraham Zapruder, výrobce oděvů z Dallasu, stal klíčovou osobou, která byla při tom a natočila okamžik, jenž navždy změnil svět. Zapruderovy záběry se staly neocenitelným majetkem, ale jejich vlastnictví a způsob, jakým s nimi bylo nakládáno, pomohly podnítit konspirační teorie, které kvetou dodnes. Tento dokument se zaměřuje do značné míry na neznámé pozadí vzniku domácího filmového videa, jež je exkluzivním a nezpochybnitelným záznamem jedné z nejdůležitějších událostí v dějinách. (Viasat)

(více)

Recenze (2)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Dokument možná autentický, ale také velmi nudný a nic nového říkající. 45 minut prakticky jen o 26 sekundách, které změnily USA. Jenže se tu prakticky nic neprobírá. Teorie, skutečnost, nic. Jen stále se opakující informace o videu a jeho autorovi. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý, plne autentický dokument, čisto vyskladaný z rozhovorov so Zapruderom, pričom ten v závere prezentuje aj svoj vlastný názor na tento osudný deň pre Kennedyho. Samozrejme, má naň plné právo a treba ho rešpektovať. Koniec koncov, na rozdiel od nás, ON TAM REÁLNE BOL. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama