Nejsledovanější žánry / typy / původy

• Drama
  • Dokumentární

Recenze (4 229)

plakát

Mrtvý bod - Série 4 (2018) (série)

Už minimálně 2 řady Mrtvý bod šíleně přetahuje. Pokud má seriál více řad a zápletka se už recykluje, obvykle to nad vodou trží postavy, od kterých divák investoval mnoho hodin. V případě Blindspotu to ale neplatí. Pokud nepočítám skvělýho Dotcoma, jsou postavy plochý, nudný, bez vývoje. A čtyřka je přímo ukázkový příklad toho, kam by se seriál dostat neměl. Ať už ten guláš a přešlapování na místě skončí.

Poslední šance (2021)

Snaha se cení. A v rámci Poslední šance bylo tý snahy hodně. Scott Adkins vypadá v taktickým obleku a samopalem dobře a udělat film "na jeden zátah" bylo taky fajn. Od začátku do konce je to prakticky jedna velká akce, která začne snad po 10 minutách a skončí 5 před koncem. Kamera by mohla být lepší, Adkins by se mohl víc odvázat, ale Poslední šance se ani nesnaží tvářit nic jiného než jako béčko, který má na příjemně krátkých 90 minut zabavit.

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023)

Chtěli jste vidět co udělá démon se strouhadlem? Jakýho je vecpat démona motorovkou do drtivě větví? Nebo jak vypadá výtah plný krve? Smrtelné zlo: Probuzení vám na tohle všechno dá odpověď. A k tomu přihodí ještě dalších 100 podobných nechuťáren. A když říkám nechuťáren, tak fakt nechuťáren. Démoni se tady totálně utrhnou z řetězů a ve spojení s prostředí vybydleného domu to působí pěkně svěže. Žádný les, samota. Místo toho tu je temný starý panelák, ve kterým Alyssa Sutherland lítá, skáče, chodí po stropě a vůbec vypadá jako démon naprosto parádně. Ve finále ten skvělý audiovizuál je trochu kontraproduktivní, protože místo příběhu a postav mě pak zajímalo jen co dalšího Lee Cronin vymyslí. K tomu je to příjemně krátký. Skvělá brutální jednohubka.

plakát

Lovci duchů - Série 11 (2015) (série)

I když v průměru 3*, tak jedenáctá řada je pocitově lepší než předchozí. Temnota je fajn, první díl byl vyloženě parádní a i když by závěr mohl být lepší, na další řadu se zase těším, což se už dlouho nestalo.

The Reef: Stalked (2022)

První Útes smrti bylo fajn béčko. A v takovém případě samozřejmě někoho musí napadnout udělat úplně jiný film, jen na stejné téma a dát tomu štempl "2". Máme tu 4 kamrádky, z toho je jedna jakoby hlavní a je zatížena scénou z úvodu, která nikoho nezajímá, ale viděli jsme jí, abychom hned v úvodu pochopili kdo na 100 % přežije a kdo bude bojovat nejen se žraloky, ale i se svými démony. Žralok tu je, jeho scény jsou příšerný, a holky by měly chodit méně na bělení zubů. Zbytek netřeba komentovat.

plakát

Tichý společník (2021) odpad!

Čas od času otevřu iVysílání a čas od času si pustím nějaký z filmů, co tam na mě kouknou...A čas od času dostanu zoufalou nudu bez vtipu, emoce nebo dramatu. Prostě nic. Jen 90 minut NUDY.

Vřískot 6 (2023)

Je fajn, když diváka dokáže občas příjemně překvapit šestý díl nějaké série. Tady je totiž vrah až neobvykle brutální a moc se s ničím nemaže. Zaútočí uprostřed ulice nebo v obchodě plným lidí a je mu to jedno. Je to pak celkem svěží vítr do zajeté série. Jen škoda, že bez dobrýho úvodu a pár takových překvapivějších scén, byl by Vřískot další nudnou vyvražďovačkou se šíleně přeplácaným rozuzlením, který často nudí víc než je zdrávo.

Matka (2023)

Nápad zkusit Jennifer Lopez v akční roli je ve skutečnosti ještě horší, než to na papíře vypadá. Když se k tomu sejde nudný scénář i slabá akce, vyjde z toho film jako je Matka. JLo by se měla držet "svých" romatnických komedií, který nenadchnou a neurazí. Zkoušet po padesátce akční pozici, k tomu v takovým braku, není nejlepší nápad.

plakát

Bílí muži neumějí skákat (2023)

Vykastrovaná, příšerná verze dobrýho filmu. Koho napadlo vytvořit takovou zhovadilost? Tady nefunguje téměř nic, ani ten basketbal, o kterém to jakože má být. O hercích tu nemůže být řeč, emotivní závěr je jen směšně trapnej a já jsem naštvanej, že nějakýho blbýho Calmatica napadlo volně zremakovat tak dobrej film.

Kráter (2023)

Klasický dobrodružný film o partě kámošů, kteří i přes zákaz vyrazí na vandr. Jediná změna oproti jiným filmům tohoto ražení je, že se to celé odehrává na měsíci. Takže minimálně co do triků a prostředí je to zajímavější než les někde za městem. Herecky všechno táhne Mckenna Grace, která se pomalu stává kandidátem na můj žebříček oblíbených hereček. Někde v polovině bych sice čekal nějaký sci-fi prvek, nějakou záhadu nebo twist, ale celé to jede opravdu pouze v těch dětských kolejích. Pro mě to byla trochu škoda, mohli narazit na mimozemskou základu třeba :) Každopádně ale závěr je povedený, emotivní a nechává diváka v celkem dobrém rozpoložení. Jen škoda prostého a vlastně dost nezajímavého příběhu.

Ovládací panel
6 bodů