Reklama

Reklama

30-sai made dótei da to mahó cukai ni nareru rašii

(seriál)
  • Japonsko 30-sai made Doutei dato Mahoutsukai ni Nareru Rashii (více)
Trailer 4

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kiyoshi Adachi je úředník, který zrovna dosáhl třiceti let jako panic. Kvůli tomuto úspěchu se stane kouzelníkem se schopností číst myšlenky těch, kterých se dotkne. Kiyoshimu se však tato schopnost vůbec nelíbí a začne se raději vyhýbat místům s velkou koncentrací lidí. Po cestě do práce jednou narazí na svého kolegu z práce, atraktivního a velmi oblíbeného Yuuichiho Kurosawu. Protože ho zaujme jeho chování, zkusmo se ho dotkne a vidí, že se Kurosawovi líbí někdo z práce. Netrvá příliš dlouho a Kiyoshimu dojde, že je to on sám. Kurosawovi myšlenky jsou přitom velmi explicitní. Jak se teď má Kiyoshi v práci soustředit? (TheDarKnig)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (2)

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Nápad mi zněl už od začátku jako velká blbost a přestože fajn BL anime jsme měli v posledních letech docela dost, stejně jsem neměla plnou důvěru v to, že mě to zaujme (navíc se neoznačuju za "fujoshi" a spoustu populárních BL jako je Junjou Romantica nebo Love Stage mě spíš vytáčí, než aby mě to bavilo sledovat). Jenže už prvním dílem byly k mému překvapení všechny moje obavy smetené ze stolu, protože už třeba s hlavní zápletkou se podle mě pracuje dost dobře. Jasně, pořád je to docela divný, ale funguje to a často se díky tomu i příběh posouvá. Další velká pochvala patří hlavnímu páru, který měl prostě supr chemii, uvěřitelný vývoj vztahu (navíc dostaneme poměrně upokojivé odůvodnění, proč by vlastně tihle dva měli být spolu) a nikdy nemáte pocit, že se to nemá už kam posunout, nebo že příběh stojí na místě. Ale i přestože je to z většiny dost zábavná záležitost, musím mít i pár stížností. Jako třeba vedlejší romantická linka nebyla ani zdaleka tak zajímavá, občas i trochu brzdila tempo a kdyby se vynechala, zase o tolik bychom nepřišli. Dále se zde pořád vyskytují scény (včetně konce), které působí na můj vkus až moc sluníčkově, ale s tím jsem vlastně i počítala. Poslední menší výtku mám na animaci a hudbu, žádná katastrofa to nebyla, ale šlo to rozhodně i líp. Nechci ale zase kritizovat víc, než by bylo třeba, protože mě osobně to vážně bavilo a kdyby bylo pokračování (o čemž vzhledem ke konci pochybuju), tak se na něj moc ráda kouknu. 7.4/10 ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Dospělé romance s propracovanými, lidskými, nedokonalými postavami a snahou o realistické zobrazení vztahů mají ode mě už z principu vždycky velký palec nahoru. Jen tempo děje mi tady přišlo kolikrát až moc pomalé, neb na můj vkus bylo až příliš mnoho času věnováno interním monologům, flashbackům a obecné vatě. A taky vedlejšímu páru, který tam nemusel být vlastně vůbec a nic by se nestalo. Na druhou stranu oba hlavní hrdinové jsou skvělí (hlavně Adachi je velmi relatable - sžitelný? nemáme český ekvivalent) a kdykoliv se oba objevili na scéně zároveň (což se bohužel nestávalo zas až tak moc často), fakt jsem si tento kousek užívala. Kolem a kolem, mělo to své mouchy, ale buďme rádi za každé BL tohoto typu. 8/10 ()

Reklama

Reklama

Reklama