Reklama

Reklama

Matrix Generation

  • Francie Matrix : Génération (více)
všechny plakáty
Francie, 2023, 52 min

Režie:

Benjamin Clavel

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1999 šokoval celou generaci jedinečný film, který si získal obrovskou popularitu. Zrodila se sága Matrix, která se rychle stala popkulturním fenoménem filmařské dvojice Wachowských. Prorocké aspekty této produkce se staly ústředním tématem dokumentu. Snímek, který diváka vtáhl do 21. století, předjímal mnohé společenské a politické problémy naší doby: využívání technologií, hackerství, genderové záležitosti a otázky identity, falešné zprávy a konspirační teorie. (Cinemax)

(více)

Recenze (5)

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Fádní nezáživná blbinka působící jako studentský projekt. Autor míchá jabka s hruškama a nebojí se do Matrixu narvat i Donalda Trumpa. Podobně zbytečný počin jako díl čtvrtý filmu o kterém je řeč. ()

yourhead 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si že době kdy vyšel Matrix byla ta popkulturní vlna doslova hmatatelná. Lidé se oblékali podle Matrixu, filmový a herní průmysl se naprosto proměnil. Vycházeli časopisy které celou trilogii rozebírali do šroubku. Takže historie a inspirace mi je dobře známá. Co je na tomto dokumentu zajímavé je to, že sleduje přesahy až do součastnosti. Dá se říci že to jsou v mnohém spekulace ale i tak je to zajímavý úhel pohledu. ()

Stanley139 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu víc, stejně tak jako od čtvrtého Matrixu. Dokument se zabývá různými odkazy, ale úplně vynechal ty biblické, což je škoda. Pár zajímavostí tam bylo, ale jinak průměr. ()

Rhaegar odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Náhodné momenty z historie a popis děje náhodných filmů. A to jak jsou scény poskládány za sebe tvoří přinejlepším zavádějící informace. Autor podle mě nemá nejmenší ponětí o vývoji kinematografie, historie obecně ani žánru scifi. Pusťte si náhodné youtubové video o Matrixu nebo cyberpunku (kam tento film patří) a dostanete kvalitnější informace. I umělá inteligence by to zvládla lépe. ()

Reklama

Reklama