Reklama

Reklama

Izrael a Palestina: Zrod konfliktu

(seriál)
  • Izrael Birth of a Conflict
Izrael, 2022, 3x56 min

Obsahy(1)

Dokumentární seriál Zrození konfliktu přináší nový čerstvý pohled na palčivě aktuální a bouřlivý izraelsko-palestinský konflikt. Vrátíme se na úplný počátek a seznámíme se s kořeny střetu, který se odehrával v době, kdy Britové dostali od Společnosti národů (později známé jako OSN) mandát spravovat území a zajistit mír v nepokojném regionu. Každá epizoda se zaměřuje na jednu z nejkontroverznějších otázek, které provázejí zrod konfliktu mezi Izraelem a Palestinou a které vyvstaly právě v průběhu britského mandátu. Dosud nezveřejněné archivní záběry a materiály, svědectví a dobové záznamy přibližují složité téma srozumitelným a přístupným způsobem a možná změní způsob, jakým o něm přemýšlíte. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

kondor77 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární seriál, který se snaží osvětlit složitost izraelsko-palestinského konfliktu. Jako islamofob je zřejmé komu fandím, ale jako milec kritického myšlení připouštím, že ani izraelcí (potažmo izraelité) nejsou bez viny. Čistě pro zajímavost doporučuji i krátký dokument na dané téma z dílny československé televize Izrael a Arabové, který je dostupný zde. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sedm válek mezi Izraelem a arabskými státy. Je to aktuální z hlediska současného konfliktu v Gaze po vystřílení izraelského hudebního festivalu Palestinci. Shlédl jsem první  všechny tři díly na televizi Prima Zoom a optikou sledování stojím na straně Izraele. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prakticky všetky dôležité informácie okolo daného konfliktu “PRED” veľkou migráciu židov z Európy do Izraela po konci druhej svetovej vojny. Solídny dokument, ktorý ozrejmuje príčiny nezhôd dvoch (troch, štyroch?) národov, za ktorým treba hľadať okupantov, ako bola najmä Británia či Francúzsko., ktoré potom ako vyťažili z minima maximum, nechali samotné národy napospas osudu, nech sa skrz naskrz vyvraždia (a robia to dnes). Robiť sudcu v tomto konflikte, je čistá samovražda, preto aj postoj idiotov, ktorý sa hrdo bez znalostí problematiky hlásia na stranu Izraelu, je viac ako len na facku. Pokiaľ by niekoho zaujímali ďalšie informácie ohľadom izraelsko-palestínskeho konfliktu, treba taktiež vzhliadnuť dokumenty: Palestine Is Still the Issue, Peace, Propaganda & the Promised Land, Occupation 101. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama