Reklama

Reklama

My Stand-In

(seriál)
  • Thajsko ตัวนาย ตัวแทน
všechny plakáty

Recenze (4)

emkon 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ seriálu, kdy se neskutečně těšíte na každou novou epizodu a současně se děsíte, co ještě přijde. Neskutečně poutavé, neskutečně děsivé. Nevím, nakolik se tvůrci drželi knižní předlohy, ale to, jak vykreslili obě hlavní postavy, je něco geniálního. Zejména u Minga (Up), kdy máte od začátku pocit, že tu postavu milujete, ale příběh přináší tolik indicií, že ta osoba nebude úplně v pořádku, že ta osoba bude pěkná svině, což ale váš mozek odmítá  akceptovat, takže stále Mingovi věříte. Co se týká postavy Joeho (Poom), tak tam jsem zpočátku měl pocit, že tvůrci u něj zakomponovali tzv. Stockholmský syndrom. Přestože mu Ming neustále ubližoval, Joe ho nikdy nepřestal milovat. Poomovo herectví je úžasné, a myslím si, že nikdo jiný by nedokázal postavu Joeho zahrát lépe. Up a Poom mají opravdu talent, a věřím, že po tomto projektu je brzy uvidíme znovu. Koncept příběhu My Stand In je takový, že nejsou vyloženy všechny karty hned, a divák začíná chápat souvislosti až později a postupně, kdy najednou všechno do sebe zapadá, a všechno začíná dávat smysl. Pak ale přijde devátá epizoda, která opět zamíchá karty, a divák opět neví, na čem je. U této série jsem se nenudil ani sekundu. Vyzdvihnout musím celkovou vysokou úroveň zpracování od scénáře, přes casting, režijní vedení, kompozici scén a celkově postprodukci. Taktéž si cením, že jednotlivé epizody postrádají "viděli jste v předchozí epizodě" a "uvidíte v následující epizodě", a postrádají jakýkoliv productplacement. Od první epizody jsem nepochyboval o tom, že tahle série si zaslouží uznání a ocenění. U mě má čistých 100%. ()

Petra321 

všechny recenze uživatele

Toto som začala pozerať až bo chvíli, keď vyšla deviata alebo desiata epizóda a všetky predošlé som si pozrela v priebehu dvoch dní. Skončilo skúškové obdobie a do nástupu na brigádu som mala čas, tak som ho patrične využila. Počas týchto dvoch dní som ľuďom na MDL urobila celodenný program v podobe mojich komentárov, pretože boli veci, ktoré som vedela vopred (napríklad, dostalo sa ku mne, že Ming so svojou toxicitou prekonal Vegasa) a potom boli veci, ktoré som videla (napríklad, aký bol Ming starostlivý a ako mu na Joeovi záležalo. Nechcem spoilerovať, ale toto je niečo, čo píšem snáď do každého komentára, kde sa niekto pýta na názor na MSI, takže to napíšem aj sem. Prvé tri epizódy som na MDL zhodnotila takto: "He's actuslly sweetie... oh wait, what's that????... awww ok, he's jelous, I like it... WHAT? THAT MOTHER****ER INSULRED JOE????... Aww he heard that Joe wants them to be a couple so he waits for him at home... HE INSULTS HIM AGAIN? Oh wait, he's about to buy that cups... He even goes on work dinner with him!... Oh no and he is jerk again…" A potom nasledovalo množstvo ďalších poznámok a komentárov, v ktorých som sa nevedela rozhodnúť, či ho chcem objať alebo zhodiť z útesu. My Stand-In je neskutočná horská dráha. Nie taká akú môžeme nájsť na detských kolotočoch, ale taká, aká sa objavuje na začiatku intra seriálu Krok za krokom. Prvých osem epizód naozaj neviete, čo si myslieť a potom v deviatej príde jedna scéna, ktorá zmení úplne všetko a váš pohľad na vec sa otočí o 180 stupňov. V momente je všetko úplne inak a vaša myseľ to z nejakého dôvodu nedokáže spracovať. Rada pozerám seriály tak, že musím čakať na nové epizódy, čo som tu nemohla, keďže som sa k nemu dostala tesne pred koncom, ale myslím, že som za to rada. Nie som si úplne istá, pretože čakať na nové epizódy MSI by bol rozhodne zážitok, ale takto som videla 9 epizód v priebehu dvoch dní a všetky emócie sa zliali dokopy a vytvorili kokteil niečoho čo ani nedokážem pomenovať, ale rozhodne to stálo za to. Prežívať to všetko naraz bolo na nezaplatenie. Posledná epizóda... Ja neviem čím to je, ale pri drvivej väčšine BLiek mám pocit, že posledná epizóda je zbytočná a tu to nie je inak... Ale seriál som si inak užila a rozhodne odporúčam všetkými desiatimi. Môj pen pal friend dostal inštrukcie, že mi má písať svoje názory nie po každej epizóde, ale vždy, keď Ming niečo urobí, takže som zvedavá. A vy ostatní môžete tiež, moje správy sú otvorené. ()

Reklama

docki81 

všechny recenze uživatele

Užila jsem si každou minutu. Tohle se povedlo. Od castingu až po hudbu. Bylo to napínavé od začátku až do konce a nenudilo to ani na chvilku. Oba kluci v hlavních rolích byli skvělí. Minga budete v jedné chvíli nenávidět a v další milovat. Joe je k sežrání. Za mě TOP z thajské BL scény. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Seriál, který si zařazuji do své širší množiny u mě těch výborných, poutavých, i když nedávám čistých deset. Ale kolikrát je mi milejší film za sedm a vracím se k němu, jako něco jiného za deset. Překvapilo mě zcela protichůdné hodnocení na MDL, kde snad prvních deset  recenzí je hluboce podprůměrných až odsuzujících, ale celkové honocení je 8.4.Herecké obsazení za deset a bylo skvělé, nemá cenu tady rozebírat naprosto úžasnou hlavní dvojici, líbili se mi neskutečně i další, např. Sol, který vypadal opravdu jako "Korejec" a se svým zvláštním tvarem obličeje jako obrácený trojúhelník a s vlasy nabarvenými a načesanými na prcinku jako srdíčko, líbil se mi i Mike, připomínající mi rysy celé hlavy tak trošku Daou-a.Rovněž zpracování velmi precizní, s citem pro detail, za deset a už mě nepřekvapuje, že Joe leží v nemocnici po postřelení, ale má vyfoukané a nalakované vlasy, prostě Thajsko.Hudba skvělá, podkres dokonalý, dal bych za deset, ale bod strhávám za asi dvě tři vypjaté scény, kde místo instrumentáního podkresu zní dost silně takové divné roztoužené zpěvy, pro mě rušící a násilně ke scénám vecpané.Příběh, hodně komplikovaný, na který si nejvíce diváci "stěžují" mi nevadil, ale vytočila mě vcelku dlouhá scéna někde ve čtvrtém či pátém díle, kdy to Ming nandává se svou křehkou nesportující postavou těm dvěma - Sol+Joe, přitom Joe je kaskadér, cvičí v seroši svůj tým, fyzicky skvělý, učí své kolegy hmatům a mlátí je hlava nehlava při trénincích. A také ke konci, jak Joe "zaskočil" za Tonga kvůli "miminku"(?), když Tong jej nenáviděl a rodina jeho manželky jej chtěla vyštípat a znemožnit ... 810910 ()

Zajímavosti (4)

  • Natočeno podle románu „Dablér“ od čínské spisovatelky Shui Qian Cheng. (emkon)
  • Rezidence YAO, postavená v roce 2019 ve čtvrti Sai Mai v Bangkoku, představovala v seriálu sídlo Mingovy rodiny. (emkon)
  • Joeův (Phuripan Sapsangsawat) byt s terasou s výhledem na řeku a vyhlídkové kolo je ve skutečnosti bývalé skladiště tabáku naproti stanoviště přívozu Wat Rat Singkhon v Bangkoku. (emkon)

Reklama

Reklama