Reklama

Reklama

Malý fotbal

(TV film)
Trailer
Dokumentární / Sportovní
Česko, 2024, 64 min

Obsahy(1)

Dokumentární film o české reprezentaci v malém fotbalu na mistrovství světa ve Spojených arabských emirátech. Děj sleduje cestu českého týmu turnajem i osobní příběhy vybraných hráčů. (Česká televize)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

13. komnata Denise Laňky a Ondřeje Bíra, kteří se chtějí na čtvrtém MS v malém fotbale, konaném ve Spojených arabských emirátech v roce 2023, po sportovní rovině vykoupit ze svých hříchů. Režisér Tomáš Tuhý natočil dokument Malý fotbal velmi netradičním způsobem. V tom divákovi představuje dva antagonisty, doufajíc, že se s nimi sledující dokážou ztotožnit. Bohužel to má v konečném důsledku zcela opačný efekt a v divákovi tak český nároďák složený dle slov trenéra Bejdy z "řady hráčů se škraloupem", úplatkáře a hříšníka ze sázkařské kauzy, vzbuzuje spíše rozporuplné pocity a pochybnosti. Tuhý tak staví diváka do etického dilemata, zda není amorální fandit pokřiveným jedincům, jež své činy omlouvají mladickou nerozvážností a nespravedlností. Vyjma výše zmíněného zaměření na dva jedince, dostává divák pohled do zákulisí a aktivit reprezentantů na MS, v němž je trenéry kladen důraz především na týmovost a potlačení individuálních hráčských zájmů. Režisér Tomáš Tuhý natočil více než sportovní dokument, dokument sociální, který jako reklama na malý fotbal v České republice nefunguje vůbec dobře. Dvě hvězdy. 😕 (09.06.2024) ()

Zajímavosti (1)

  • Turnaj se konal v Ras Al Khaimah ve Spojených arabských emirátech od 26. října do 4. listopadu 2023. Česká výprava byla ubytovaná v hotelu Mughal, ve kterém byla i česká restaurace. Několik hráčů si vyzkoušelo nejdelší zip line na světě nad horou Jabel Jais. Z výšky 1680 metrů se spustili rychlostí 150 kilometrů za hodinu. (Spartakus21)

Reklama

Reklama