Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muslimský policejní inspektor Zaid Ahmed Khan (Muzammil Ibrahim) si vezme za ženu v rámci dohodnutého sňatku Sarah (Tulip Joshi). Přesto se do ní zamiluje a po dobu dvou let je velice šťastný. Jednoho dne dojde v nákupním centru k teroristickému výbuchu. Šetření ukáže, že sebevražedným atentátníkem byla právě Zaidova žena Sarah. Zaid se dlouho brání tomuto tvrzení uvěřit. Je vyšetřován ATS a pod politickým tlakem „dočasně“ propuštěn ze služby. Ztrácí přátele. Obdrží poštou DVD, na kterém je Sarah jako mučedník džihádu a přiznává se k teroristickému útoku. Zaid se rozhodne navštívit dědečka Sarah (Anupam Kher), který mu odhaluje šokující příběh o své rodině. Umučení otce Sarah, křivé obvinění, vyhrožování, zneužití, zneuctění a znásilnění Sarah před rodinou. Zaid se těžko vyrovnává s tím, že nedokázal své ženě pomoci a že se raději svěřila radikálnímu islámskému kazateli (Munish Makhija), než jemu. Zaid slíbí, že sjedná spravedlnost a očistí své jméno.
Film je skvělou ukázkou života muslimů v Indii, jak se na ně dívají nemuslimští Indové, jak se cítí ve „své“ zemi. (SIRRIUS)

(více)

Recenze (2)

malamia 

všechny recenze uživatele

Herecky nic moc, náplní už zajímavější. Jde to dost do hloubky pokud jde o původ a důsledky terorismu. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Dhokha je prvním filmem Ibrahima Muzammila, který byl do té doby slavným modelem a tváří řady světových značek. Za roli inspektora Zaida byl dokonce nominován na cenu Filmfare v kategorii nejlepší nováček. (SIRRIUS)

Reklama

Reklama