Recenze (16 983)

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)
║Rozpočet $250miliónov║ Tržby USA $328,372,769 ║ Tržby Celosvetovo $787,070,296▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Strážcovia to zas rozbalili v plnej paráde. A má to opäť tie správne grády. Dokonca to na záver poriadne emočne zamáva, čo som teda fakt nečakal. /videl v kine: 85%/

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023)
║Rozpočet $150miliónov║ Tržby USA $170,020,978║ Tržby Celosvetovo $257,922,201▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Jednoznačne som sa na toto tešil, lebo animáky poslednej dekády riadne upadajú a tu som veril v iskru ako mal prvý diel, ktorý ma úplne dostal do kolien. Nástup máme dobrý, dej pútaví, obľúbený hrdinovia sa postupne vracajú na scénu a riešia svoje problémy, zachraňujú svet. Všetko beží v dobrých kontúrach, animácia je overená a účelová pre daný druh animáku. Nuž len tých dialógových prestreliek mi postupne príde že je až moc a dejová rozmanitosť nie je, až taká aby ma to poriadne upútalo na danej dĺžke, podľa mňa už trocha premrštenej. Kľudne to mohli vpasovať do dvoch hodín a mohlo to mať lepšiu razantnosť. Taktiež záver mohol byť uzavretý ako celok. /videl v kine: 80%/

To Catch a Killer (2023)
║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $2,214,443▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak ten úvod to teda riadne odpáli, sakriš. Nástup vyšetrovateľov fajn, len postupne to akosi začne len klopítať, strácať drive a do cieľa sa to už len tak z ľahka doplazí. Nuž čakal som o trošku viac. /70%/

Monsters of Man (2020)
║Rozpočet $1milión║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo ▐ Strašné béčko, kde sú aspoň dobre trikovo zvládnutý roboti, ináč utrpenie. /25%/

Kde zpívají raci (2022)
║Rozpočet $24miliónov║ Tržby USA $90,230,760║ Tržby Celosvetovo $140,230,760▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,621,075║ Tržby za predaj DVD v USA $3,381,346║ Tak toto bola príjemné osvieženie, aj keď ponuré, smutné dráma. Tento tip filmov kde sa po niekom demokratický cítiaci ľudia nechutne vozia len pre pôvod, mám rád a hlavne pokiaľ to je dobré zvládnuté a príbeh má gradáciu, dobrých hercov, aj keď tu prevažne dosť neznámych. /80%/

Air: Zrození legendy (2023)
║Rozpočet $90miliónov║ Tržby USA $52,460,106║ Tržby Celosvetovo $89,660,106▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Na Afflecka len slušný štandard, z ktorého ale nepadnete na zadok. Herci fajn, príbeh zaujme. /60%/

FUBAR (2023) (seriál)
Len prachsprostá ľahká taškarina z dôchodcom Arniem. Na staré kolená sa snaží čosi vypotiť ale je to ubolené a sebe parodické až ironické. Prežil som to našťastie bez väčšej ujmi ale stále lepšie než iné vážnejšie brané rádoby špionské, agentské filmy/seriály. Nuž Netflix a iné streamy si fakt s týmito rýchlo kvaskami ako naposledy Citadela len kazia, podrývajú pôdu pod nohami, ktorú bez tak nemajú moc dobre vybudovanú. No a pri danom zoskupení sa verím dalo z toho určite viac vyžmýkať ale chýba tomu moc do nejakej kvality ako 70% dnešnej produkcie. /50%/

The Covenant (2023)
║Rozpočet $55miliónov║ Tržby USA $16,810,200║ Tržby Celosvetovo $17,540,139▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Ohľadom nešťastnej misie z Afghanistánu som videl dosť filmov a tento Ritchieho akčný dobrodružný biják stojí za to. Hlavne prvá polovička je výborne dravá, zbesilá, šikovne zdramatizovaná. Prekvapil že sa pustil do takejto ošemetnej témy a hlavne to ustál zo cťou. Jake Gyllenhaal mi na začiatku aj trocha vadil v danej úlohe ale ako väčšinou si človek na neho zvykne a celkom som mu to potom žral. /80%/

Krev a zlato (2023)
║Rozpočet $-miliónov║ Tak aj Nemčúri sa pochlapili a konečne ponúkajú spoločne s upadajúcim Netflixom poriadnú vojenskú rezbu. Pošmáklo a veľmi, podobne ako Sisu to išlo v podobných uletených kontúrach. Chytľavý krvavý masaker. Ten Tarantino ovplivnil veľa filmárov. /80%/