Reklama

Reklama

S & M: Metallica with Michael Kamen Conducting the San Francisco Symphony Orchestra

(koncert)
všechny plakáty

Metallica odehrála 21. a 22. dubna 1999 v Berkeley Community Theatre v San Franciscu dva neobyčejné koncerty. Za doprovodu Sanfranciského symfonického orchestru a pod vedením (nyní již zesnulého) skladatele Michaela Kamena, vznikl téměř dvou a půl hodinový záznam, který kombinuje nejlepší metal se symfonickým orchestrem (3DD!3)

(více)

Recenze (56)

Mike.mk1 

všechny recenze uživatele

Tohle považuju za poslední vrchol v tvorbě Metallicy. Bál jsem se, že od černého alba už nic pořádného nepřijde (a nic ze studia taky nepřišlo), ale tenhle koncert s orchestrem stojí za to slyšet, třešničkou na dortu budiž úvodní Ecstasy of gold, jedna z nejkrásnějších filmových melodií z mého oblíbeného westernu. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Jojo musí se nechat, že spojení "Metlly" a symfonického orchestru je nezvyklé, podotýkám, že ne moc originální, ale přesto plodné. Změkčení smyčci jejich hudbě vůbec neuškodilo - ba právě naopak - posunulo ji trošku do jiného (a vůbec ne špatného) rozměru. Přesto všechno si stejně radši poslechnu tvrdou řezbu v původním ostrém zvuku. A když už jsem u toho zvuku - ten na DVD mě teda hodně zklamal. Kvalita opravdu nic moc - orchestr na pozadí, kytary trošku vystupujou, ale to vše je hodně přeřvané zpěvem - James Hetfield má sice bombastický hlas (o čemž mě přesvědčil i živě ve Vídni), ale tady je ho slyšet neúměrně nahlas oproti hudbě. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Metallica ve spojení se symfonickým orchestrem......že to nelze? Každý, kdo si pustí toto netradiční 2DVD ze živáku, na kterém hraje Metallica společně se Sanfranciským symfonickým orchestrem, případně zavře oči, zaposlouchá se a následně se nechá unášet tímto netradičním spojením, mi musí dát za pravdu, že to možné je. Dokonce si troufám tvrdit, že některé skladby vyznívají ještě silněji než původní originály. p.s. ( Nejen ) pro fanoušky kapely Metallica povinnost. ()

Stevo66 

všechny recenze uživatele

Keď som sa prvýkrát dočítal v sparku,že Metallica natočí a neskôr aj vydá svoje najväčšie hity za doprovodu symfonie,tak som bol doslova v rozpakoch... Akonáhle to vyšlo a ja si zakúpil 2VHS a 2CD (neskôr už 2DVD) a pustil,tak som som sa dokonale rozplýval. Neskutočný hudobný zážitok! Škoda,že tam niektoré zásadné hity v tej dobe chýbali. Ako napr. The Unforgiven,Fade to Black,Welcome Home,Creeping death a pod... Ale aj tak super! Nepohneval by som sa,ak by to vyšlo aj na Bluray:) ()

swe 

všechny recenze uživatele

Orchestr otevírá Metallice bránu do jiných rozměrů a syrová kytarová hudba tak dostává punc velkoleposti. Po vizuální stránce nejde o žádnou show s hromadou pyro-efektů ala Rammstein či Marilyn Manson, vystačí si jen s kvartetem kytarových bláznů a jejich legendárními peckami. Holt Metallica, to jsou pořádně charismatičtí chlapíci. ()

Zajímavosti (2)

  • Záznam je sestřihem ze dvou koncertů. Divák tak může postřehnout, že v jednom střihu hraje Kirk Hammett na černou kytaru a ve střihu druhém, v té samé písni, hraje s kytarou barevnou. (ImJohny)
  • Vyjma skladeb z debutového alba Kill 'Em All na koncertu zazněly všechny písně kapely. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno