Reklama

Reklama

S & M: Metallica with Michael Kamen Conducting the San Francisco Symphony Orchestra

(koncert)
všechny plakáty

Metallica odehrála 21. a 22. dubna 1999 v Berkeley Community Theatre v San Franciscu dva neobyčejné koncerty. Za doprovodu Sanfranciského symfonického orchestru a pod vedením (nyní již zesnulého) skladatele Michaela Kamena, vznikl téměř dvou a půl hodinový záznam, který kombinuje nejlepší metal se symfonickým orchestrem (3DD!3)

(více)

Recenze (56)

ClapTrap 

všechny recenze uživatele

Na Metallice jsem vyrůstal díky mému bratrovi. Pamatuji si složení skoro každého jejich alba a možná i délky jednotlivých písniček. Byl jsem na nich v Praze na živo, bohužel tento koncert jsem neměl šanci stihnout, bylo mi 6, když Metallica hrála se symfonickým orchestrem. Michael Kamen byl vynikající skladatel, všechna čest jemu(!). Dohromady s Metallicou Michael vytvořil něco, co nemělo obdoby. Naprostý nářez, kdy se, ještě v té době, silně trashová kapela uklidnila a zahráli v klidnějším tempu své největší pecky. Neskutečný zážitek i jen ze záznamu, škoda, že si něco takového nebudu moci dát osobně. Veškerý můj respekt patří jim všem, ať už kapelníkům z Metallici nebo symfonického orchestru. ()

snakepit 

všechny recenze uživatele

Metallica sa po menej úspešných albumoch Load a Reload rozhodla pre dosť odvážny experiment zahrať si so symfonickým orchestrom pod vedením Michaela Kamena. Tento koncert vyšiel ako záznam na CD a DVD a kapela sa tým dostala do povedomia širokej verejnosti. Ich metalové skladby dostali vážnejšiu tvár a podarilo sa im okrem iného oprášiť aj ich starší hit Nothing Else Matters, vďaka čomu sa 2DVD tešilo ohromnej predajnosti. Metallica je jedna z mojich obľúbených kapiel, toto je však úplne "iné kafe". Jednoducho mi tu chýbajú surové metalové riffy, strhujúca show, šalejúci fanúšikovia a polonahé fanynky. Porovnať tento koncert napr. s koncertom Live in San Diego ('92) je ako porovnávať Metallicu s Luneticom. A tí, ktorí napísali, niektoré skladby tu znejú ešte lepšie ako originály, nemajú o hudbe zvanej trash metal ani šajnu. Aj keby som neviem ako chcel, viac jak 3 hviezdicky si to veru nezaslúži (aj to len s prižmúrenými očami). ()

Reklama

swe 

všechny recenze uživatele

Orchestr otevírá Metallice bránu do jiných rozměrů a syrová kytarová hudba tak dostává punc velkoleposti. Po vizuální stránce nejde o žádnou show s hromadou pyro-efektů ala Rammstein či Marilyn Manson, vystačí si jen s kvartetem kytarových bláznů a jejich legendárními peckami. Holt Metallica, to jsou pořádně charismatičtí chlapíci. ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Michael Kamen vie ako na hudbu do pozadia. Orchester sa s Metallicou mieša 1:1. Niektoré "albumovky" mohli nahradiť hitovejšie veci. Tešil som sa na Unforgiven, či Creeping Death. Do set listu sa nedostala žiadna skladba z Kill´em all. Škoda, aspoň Seek and Destroy mohli spustiť. Najkrajšia skladba: One. Najlepšie sa v nej prejavili dramatické prvky Hetfildovho hlasu a filmový orchester Michaela Kamena. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Metallica ve spojení se symfonickým orchestrem......že to nelze? Každý, kdo si pustí toto netradiční 2DVD ze živáku, na kterém hraje Metallica společně se Sanfranciským symfonickým orchestrem, případně zavře oči, zaposlouchá se a následně se nechá unášet tímto netradičním spojením, mi musí dát za pravdu, že to možné je. Dokonce si troufám tvrdit, že některé skladby vyznívají ještě silněji než původní originály. p.s. ( Nejen ) pro fanoušky kapely Metallica povinnost. ()

Zajímavosti (2)

  • Záznam je sestřihem ze dvou koncertů. Divák tak může postřehnout, že v jednom střihu hraje Kirk Hammett na černou kytaru a ve střihu druhém, v té samé písni, hraje s kytarou barevnou. (ImJohny)
  • Vyjma skladeb z debutového alba Kill 'Em All na koncertu zazněly všechny písně kapely. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama