Reklama

Reklama

S & M: Metallica with Michael Kamen Conducting the San Francisco Symphony Orchestra

(koncert)
všechny plakáty

Metallica odehrála 21. a 22. dubna 1999 v Berkeley Community Theatre v San Franciscu dva neobyčejné koncerty. Za doprovodu Sanfranciského symfonického orchestru a pod vedením (nyní již zesnulého) skladatele Michaela Kamena, vznikl téměř dvou a půl hodinový záznam, který kombinuje nejlepší metal se symfonickým orchestrem (3DD!3)

(více)

Recenze (56)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Někdo, kdo na Metallice vyrůstal (jako třeba já :-) si logicky musí starší hity v této "revizi" absolutně vychutnat v doprovodu fantastického K-mena (jeho zvuk rozhodně dnešním soundtrackům chybí)... Master of Puppets, coby nejlepší song od Metallicy podle mne se rovná zážitku v kině na Transformers, když jej podkreslí rychlé smyčce a neskutečně nářezové kytary a do toho protne Hetfield tenhle nářez trademarkovým "Hell yeah!" do mikrofonu, tak se orosí i křeslo pode mnou. Navíc je fantastické, že i po deseti letech si s chutí tenhle koncert pustím. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Dneska už kultovní speed a thrash metalová kapela Metallica vznikla v roce 1981 kolem bubeníka Larse Ulricha a vokalisty Jamese Hetfielda. Po sedmi řadových albech z nichž dvě poslední Load (1996) a Reload (1997) byly a jsou pojímaný jako odvarové období v dějinách kapely. V roce 1999 vyšlo další tentokráte živácké album S&M a stejnojmenný obrazový záznam pro samostatné DVD. Krom několika klipů jenž byly ze záznamu pořízeny kupříkladu pro skladby No Leaf Clover nebo Nothing Else Matters (kterážto tak slavila velký comeback na naší scéně, jak radiové tak klubové). Po hudební stránce jde o průměrný počin, kterému dominuje plný a hutný zvuk. Po stránce koncertní jde spíš o komorní představení (nejen kvůli komornímu tělesu za zadkem kapely) a tudíž obvyklý náboj a nespoutaná akce rockového potažmo metalového koncertu jest minimální. Mezi 21 skladbami lze nalézt zastoupení všech vydaných alb. Objektivně bych měl vpálit 4 hvězdičky, ale pro můj vztah k tomuhle žánru jim tu nudnost a mírnou nezáživnost odpustím. Metallica rulez!!! ()

Reklama

maty39 

všechny recenze uživatele

Zajímavý experiment. Metallica tento experiment provedla v době kdy její hudba nebyla zrovna na vrcholu (možná ze mě mluví jen zarytý fanoušek prvních čtyř alb) a je to znát i na tomto koncertu. Když porovnám tento koncert s jejími legendárními, pak je to těžký debakl. Na druhou stranu, pořád se hraje ta stará dobrá hudba kterou od nich známe. Orchestr příliš nemasakruje staré známé songy, jen mají trochu jiný zvuk. Někdy je to zajímavé, jindy to za moc nestojí. Souhlasím s ostatními hodnotícími, že Nothing Else Matters opravdu zní slušně (ale já nikdy nebyl fanda tohoto songu, takže tady si u mě tento koncert body nenažene). ()

Stevo66 

všechny recenze uživatele

Keď som sa prvýkrát dočítal v sparku,že Metallica natočí a neskôr aj vydá svoje najväčšie hity za doprovodu symfonie,tak som bol doslova v rozpakoch... Akonáhle to vyšlo a ja si zakúpil 2VHS a 2CD (neskôr už 2DVD) a pustil,tak som som sa dokonale rozplýval. Neskutočný hudobný zážitok! Škoda,že tam niektoré zásadné hity v tej dobe chýbali. Ako napr. The Unforgiven,Fade to Black,Welcome Home,Creeping death a pod... Ale aj tak super! Nepohneval by som sa,ak by to vyšlo aj na Bluray:) ()

Leeroy3167 

všechny recenze uživatele

Som hardcore fanúšik Metallicy, a tento koncert bol jeden z dôvodov, prečo som ju začal počúvať. Dnes však s odstupom času musím uznať, že tento koncert, aj keď bezchybne spracovaný a zosnímaný, mohol byť lepší. Problém vidím predovšetkým v setliste. Priveľa songov z Load/Reload - albumov, ktoré sú jednoznačne ich najslabšie. Keby tento koncert bol skôr ohliadnutím za najlepšími časmi Metallicy, mohol byť ten najlepší, aký Metallica natočila. Predstavte si Fade to Black, alebo Sanitarium s orchestrom... Niečo tak úžasné už zrejme nikdy neuvidíme. A to je škoda. Stále je to však na veľmi silné 4*, pretože Hetfieldovci boli a budú vždy jednou z najväčších a najrešpektovanejších kapiel všetkých čias. A právom. Tento koncert je dôkazom. ()

Zajímavosti (2)

  • Záznam je sestřihem ze dvou koncertů. Divák tak může postřehnout, že v jednom střihu hraje Kirk Hammett na černou kytaru a ve střihu druhém, v té samé písni, hraje s kytarou barevnou. (ImJohny)
  • Vyjma skladeb z debutového alba Kill 'Em All na koncertu zazněly všechny písně kapely. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama