Reklama

Reklama

Queen ve Wembley

(koncert)
  • Velká Británie Queen Live at Wembley '86 (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1986, 300 (60) min (Director's Cut: 80 min)

Britská rocková superskupina v plném obsazení a v plné síle v roce 1986. Pojďte se s námi přesvědčit o tom, že v roce 1986 britská skupina Queen v čele s Freddiem Mercurym byla ve vynikající formě. Záznam koncertu z londýnského stadionu Wembley je skvěle natočen sestřihem záběrů čtrnácti kamer. O tom, že má AIDS, se zpěvák Freddie Mercury dozvěděl pět let před tím, než 24. listopadu 1991 zemřel. Obavy z nemoci měl už dávno. Uvědomoval si, že jeho divoký životní styl přesahoval běžné excesy rockových hvězd. „Měl jsem víc milenců než Elizabeth Taylorová," chlubíval se Mercury přátelům. Svěřil se pouze své přítelkyni Mary Austinové a manažerovi skupiny Queen Jimu Beachovi. Dohodli se, že zatím o všem pomlčí i před Mercuryho queenovskými kolegy, kytaristou Brianem Mayem, bubeníkem Rogerem Taylorem a baskytaristou Johnem Deaconem. „Kdyby to věděli, týmový organismus by se rozložil. To nechci. Jejich muzikantské kvality potřebuji víc než jejich soucit," argumentoval Mercury. (Česká televize)

(více)

Recenze (109)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Pro mě první a nejspíš také nejlepší viděný koncert legendární skupiny Queen ze záznamu. Kdyby si ten Freddie dával větší pozor, tak bych i já mohl být docela určitě svědkem jednoho z nejvelkolepějších rockových koncertů všech dob, protože i po dvaceti letech by nepochybně Freddieho hlas mámil posluchače po celém světě a my všichni věrní fanoušci bychom si mohli užít tu nádhernou show. Osud mu bohužel nepřál, ale aspoň že po mistrovi zůstalo mnoho úžasných nahrávek a je možno si jej pravidelně připomínat. Velký dík za to! ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Moc se mi toto líbilo, ale řekl bych, že to bylo buď náročné turné, nebo už Freddiho začala postihovat nemoc, protože byla tu vidět jistá únava, ani při prvních písničkách nevytáhne svůj hlas přiliš vysoko, jak je to v originálu. To když vidim, jak zpívá na Live Aid, to si teda říkám... Oba koncerty jsou fakt hustý, ale na Live Aid je živější, neteče z něj tolika potu. Já vím, a to i z vlastní zkušenosti, že předvést se lidem, to je jak vrcholovej sport, ale že by Freddie byl po druhý písničce tak hotovej..., to teda nevim. Na Live Aid bylo i víc lidí... Ano, sice toho nezpívali tolik, ale pot si utřel asi až po pěti písníčkách. Ale dost tý kritiky, to umí každej. Byl to prostě super koncert ! ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Konec letošního roku se ponese v duchu Queenu, to už je naprosto jasný. I mě velmi zasáhnul špičkovej film Bohemian Rhapsody a od tý chvíle Queeny smažím téměř každej den. A teď k tomu i tenhle dokonalej koncert. Co se týče hudby, tak není co dodávat, jeden hit střídá druhej a takle je to až do konce. Co se týče kamery a střihu, tak taky naprostá špička. Trošku mě překvapilo, že už v tý době měl Freddie bezdráťák. Musí bejt hrozně těžký bejt si vědom toho, že seš geniální muzikant, že by se tvoje hity poslouchaly 200 let, že bys měl každej koncert vyprodanej a při tom vědět, že umíráš... Legendy žijí věčně! ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Famózní koncert. Po dlouhé době, jsem si pustil tento koncert, a ani vlastně nevím proč, neboť zas až tak tuto kapelu nemusím, ale hned při první písničce, jako bych se ocitl přímo před pódiem, parádní kulisa, zvuk a famózní Freddie - prostě nádhera. Neopakovatelný zážitek, upřímně závidím divákům, kteří měli to štěstí a viděli ho na vlastní oči. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Freddie bol umelec a šoumen, aký sa len tak nenájde, s hudbou Queenu vznikli nezabudnuteľné skladby. Len v tomto koncerte alebo zázname z neho sa niekde stala chyba. Ak sa aj skúsim povzniesť nad to, že 60 minút zostrihu, ktoré ponúka ČT, je zúfalo málo, prekvapila ma aj nekvalita zvuku. Za nič z toho nemôže samozrejme Queen, ale keď zhodnotím, čo som videl a počul, tak mi to nedá inak, pri hudbe je zvuk podstatný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Zostrihaná 60-minútová verzia obsahuje nasledujúce skladby:

    1. One Vision
    2. Tie Your Mother Down
    3. A Kind of Magic
    4. Under Pressure
    5. Another One Bites the Dust
    6. I Want to Break Free
    7. Bohemian Rhapsody
    8. Hammer to Fall
    9. Crazy Little Thing Called Love
    10. Radio Ga Ga
    11. We Will Rock You
    12. Friends Will Be Friends
    13. We Are the Champions
    14. God Save the Queen (Rozjimatel)
  • Kvůli okamžitému vyprodání lístků byl „hlavní“ sobotní koncert rozšířen ještě o „menší“ páteční vystoupení na stejném místě. (Vrata88)
  • Fredie Mercury na koncertu vystoupil navzdory doporučení lékaře, který jej od účinkování odrazoval z důvodu jeho akutního zánětu hrtanu. (jurama525)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno