Reklama

Reklama

Queen ve Wembley

(koncert)
  • Velká Británie Queen Live at Wembley '86 (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1986, 300 (60) min (Director's Cut: 80 min)

Britská rocková superskupina v plném obsazení a v plné síle v roce 1986. Pojďte se s námi přesvědčit o tom, že v roce 1986 britská skupina Queen v čele s Freddiem Mercurym byla ve vynikající formě. Záznam koncertu z londýnského stadionu Wembley je skvěle natočen sestřihem záběrů čtrnácti kamer. O tom, že má AIDS, se zpěvák Freddie Mercury dozvěděl pět let před tím, než 24. listopadu 1991 zemřel. Obavy z nemoci měl už dávno. Uvědomoval si, že jeho divoký životní styl přesahoval běžné excesy rockových hvězd. „Měl jsem víc milenců než Elizabeth Taylorová," chlubíval se Mercury přátelům. Svěřil se pouze své přítelkyni Mary Austinové a manažerovi skupiny Queen Jimu Beachovi. Dohodli se, že zatím o všem pomlčí i před Mercuryho queenovskými kolegy, kytaristou Brianem Mayem, bubeníkem Rogerem Taylorem a baskytaristou Johnem Deaconem. „Kdyby to věděli, týmový organismus by se rozložil. To nechci. Jejich muzikantské kvality potřebuji víc než jejich soucit," argumentoval Mercury. (Česká televize)

(více)

Recenze (108)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Konec letošního roku se ponese v duchu Queenu, to už je naprosto jasný. I mě velmi zasáhnul špičkovej film Bohemian Rhapsody a od tý chvíle Queeny smažím téměř každej den. A teď k tomu i tenhle dokonalej koncert. Co se týče hudby, tak není co dodávat, jeden hit střídá druhej a takle je to až do konce. Co se týče kamery a střihu, tak taky naprostá špička. Trošku mě překvapilo, že už v tý době měl Freddie bezdráťák. Musí bejt hrozně těžký bejt si vědom toho, že seš geniální muzikant, že by se tvoje hity poslouchaly 200 let, že bys měl každej koncert vyprodanej a při tom vědět, že umíráš... Legendy žijí věčně! ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Já vím, bizarnost - hodnotit koncerty na filmové databázi. Ale v případě mé hudební jedničky "Královny" jsem se rozhodl udělat výjimku, a to hned třikrát (známkováním byli poctěni i Budapešť a Live Aid). Sledovat totiž tento famózní záznam je ve svém slova smyslu zážitek, ač nejde o filmy jako takové. I tak skupina i v tomto formátu ukazuje, že nebyla jen interpretem hudby, ale skutečnými umělci. Freddie, Briane, Rogere, Johne - smekám klobouk. mrksik: Ber to tak, že scénář a herecké výkony tu máme, ale jen v trochu jiném významu jako při opravdových filmech. ;-) 100% ()

Reklama

Pompaj 

všechny recenze uživatele

Hodnotit koncerty je zvláštní. Bezesporu je hodně dobrých koncertů, ale tento je jeden z nejlepších co kdy byl od Queen udělán. Queen je legenda a to nikdo nemůže popřít. To jaký je Freddie showman a jak dokáže sjednotit 80k lidí a nechat je zpívat a všechno, naprosto úžasný člověk. Osobně se mi líbil dost i koncert v Budapešti za železnou oponou. Kdo neviděl nepochopí, kdo uvidí pochopí. Ke konci, jak Freddie přijde s pláštěm a hodí korunu krále na Rogera ukazuje to on je král ne já je úžasné. 100% ()

Mefistoss 

všechny recenze uživatele

Proč mi byly čtyři roky?! Strhující vystoupení jedné z nejlepších band showbyznysu v jejich plné síle. K tomu asi není moc co vytknout, snad jen playbackové intermezzo Bohemian Rhapsody. Ne, skutečně nečekám, že tam vyseknou část, která i ve studiu dala určitě chvíli práce (hlavně vícehlasně jeden smrtelník prostě nezazpívá), ale byl by problém na tuto část pozvat si sbor a odzpívat to live? Monstrózní akce jako byla tato by si to určitě zasloužila a potenciál pro využití dalšího hudebního tělesa v aranžích Queenovských skladeb byl jistě obrovský. Ano, ani Freddieho hlas není ten křišťálový laser s vymazlených nahrávek (i když poslechněte si Impromptu), ale proto existuje toto video, kde kapela skutečně dokázala natočit nejen kilowatty akustického tlaku, ale také téměř nekonečné gigajouly jejich energie. A nutno dodat, že je natočila na jedničku. A nakonec: Letecké záběry stříhané dohromady s pohledy na plný stadion lidí ve skvělém rozmaru - detaily na kapelu a hlavně na fantastického Freddieho s jeho dech beroucí energií, to je koktail, který zaručuje neobyčejnou podívanou. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Skladby: DVD 1: Live At Wembley Stadium Saturday, 12th July, 1986 1.One Vision 2.Tie Your Mother Down 3.In The Lap Of The Gods ... Revisited 4.Seven Seas Of Rhye 5.Tear It Up 6.A Kind Of Magic 7.Under Pressure 8.Another One Bites The Dust 9.Who Wants To Live Forever 10.I Want To Break Free 11.Impromptu 12.Brighton Rock Solo 13.Now I’m Here 14.Love Of My Life 15.Is This The World We Created 16.(You’re So Square) Baby I Don’t Care 17.Hello Mary Lou (Goodbye Heart) 18.Tutti Frutti 19.Gimme Some Lovin’ 20.Bohemian Rhapsody 21.Hammer To Fall 22.Crazy Little Thing Called Love 23.Big Spender 24.Radio Ga Ga 25.We Will Rock You 26.Friends Will Be Friends 27.We Are The Champions 28.God Save The Queen DVD 2: Live At Wembley Stadium Friday, 11th July, 1986 1.One Vision 2.Tie Your Mother Down 3.In The Lap Of The Gods ... Revisited 4.Seven Seas Of Rhye 5.Tear It Up 6.A Kind Of Magic 7.Under Pressure 8.Another One Bites The Dust 9.Who Wants To Live Forever 10.I Want To Break Free 11.Impromptu 12.Brighton Rock Solo 13.Now I’m Here 14.Love Of My Life 15.Is This The World We Created 16.(You’re So Square) Baby I Don’t Care 17.Hello Mary Lou (Goodbye Heart) 18.Tutti Frutti 19.Bohemian Rhapsody 20.Hammer To Fall 21.Crazy Little Thing Called Love 22.Radio Ga Ga 23.We Will Rock You 24.Friends Will Be Friends 25.We Are The Champions 26.od Save The Queen ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Kvůli okamžitému vyprodání lístků byl „hlavní“ sobotní koncert rozšířen ještě o „menší“ páteční vystoupení na stejném místě. (Vrata88)
  • Fredie Mercury na koncertu vystoupil navzdory doporučení lékaře, který jej od účinkování odrazoval z důvodu jeho akutního zánětu hrtanu. (jurama525)

Reklama

Reklama