Reklama

Reklama

Madame Mao

(TV film)
  • Slovensko Madame Mao
všechny plakáty
Singapur / Francie, 2012, 48 min

Obsahy(1)

Džiang King, alias Madame Mao bola neblaho známou osobnosťou 20.storočia v Číne. Bola ambiciózny, chytrá, prefíkaná a pomstychtivá. Počas tzv, Kultúrnej revolúcie mala najväčší vplyv v krajine, na ktorej čele stál jej manžel, vodca komunistickej revolúcie Mao ce Tung. Napokon sa dostala do nemilosti, bola uväznená až spáchala samovraždu. V tomto dokumente vám odhalíme pozadie mimoriadne zaujímavého života manželky jedného z najvplyvnejšch politických vodcov a diktátorov - aj prostredníctvom rozhovorov s ľuďmi, ktorí ju poznali. (STV)

(více)

Recenze (3)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Řadový rajs ítr, který v šedesátkách popatřil na plakát nebo kulturní týdeník s Čchingovou musel nabýt dojmu, že jde o frigidku tak masivní, až by její kunda mohla fungovat jako samochodný nanukovač. A ono hele baba! V dobách rozverného mládí předrncala každého, kdo měl v šanghajských filmových vodách alespoň náznak penisu. Když se její výše zmíněný výrobní prostředek přílišným nadužíváním poněkud zdevalvoval (už na ni nevlezl ani mistr klapka), vyrazila za Kuomintangem, aby jej tam předala do rukou lidu. Ovšem ne veškerému, pěkně zprostředkovaně, tedy za pomoci Velkého kormidelníka. Mao byl také ukázkový vošoust, ovšem jemu dostupné rádodajky, soudružky v hodobóžových montérkách a s účesem na Lenina, nemohly protřelé hérečce konkurovat. Zde nám pak začíná samotná tragédie, v níž se pokud ne největší, tak jeden z největších masových vrahů všech dob i přes prvotní nechuť nakonec podělil o moc s pizdou ještě neschopnější a všehoschopnější, než byl on. Téma výborné a neotřelé. Chápu, že se do archivů země Velké zdi a velikého hladu leze pro fotečky těžko, ovšem když je v dokumentu jedna a ta samá použita po x-té, srážím o jednu níže. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Trochu uspěchaný, ale velmi zajímavý dokument o jedné herečce, které bylo divadlo či televize příliš malé publikum a o jednom vůdci partyzánů. Oba spojil komunismus, ovšem ten fanatický. Jejich diktaturu a kulturní revoluci provázelo stíhání, zatýkání a s tím spojený teror a utrpení. Mocenské zájmy a s tím spojené praktiky spojují obě strany barikády. Při poslechu příběhu o Madam Mao, máte pocit, že se vše odehrává na dálném západě, jehož kulturu tato diktátorka milovala. Velmi raritní záběry a skvělý pohled na kousek čínské historie. ()

Reklama

Reklama