Reklama

Reklama

Dominion

(amatérský film)
Pohádka / Krátkometrážní
Česko, 2015, 14 min

Obsahy(1)

Po smrti krále má každý ze šlechticů možnost rozšířit své dominium a usednout na královský trůn. Film na motivy deskové hry Dominion, ve kterém jeden z knížat za pomoci rádce buduje své panství a rozšiřuje území, aby získal největší moc. Děj filmu vychází z pravidel hry a představuje situaci hráče od počátku hry až po konečné vítězství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

FILMOVKA odpad!

všechny recenze uživatele

Do jisté míry chápu hodnocení některých uživatelů, kteří tuto hru asi znají, a které potěší jakékoliv zpracovaní. Ale zase trochu vážně a nalijme si čistého vína. V první řadě - pre-produkce. Tu hru neznám. Nicméně film je jiné médium a musí se podle toho k tomu taky tak přistupovat. Nejvíce mi vadil šílený zkratkovitý děj. Pokud takový měl být, mělo to být udělané trochu důmyslněji a třeba lépe podpořené hudbou. V druhé řadě - produkce. Je vidět, že máte k dispozici kvalitní techniku, měli jste i dobré kostýmy a celkem i šikovné lidi (kteří to mohli ale zahrát ve výsledku líp). Nicméně to nestačí. I přes dobrou technickou výbavu se nepodařilo pořídit lepší záběry, než které pořizují děcka v prvním ročníku kinematografie na střední škole. Tudíž obrazová složka padá a už tu je postprodukce, která nemá co zachraňovat. Tuna stmívaček a rozstmívaček, barevně nezajímavé, zvuk spíš špatný a tím fontem jste to zabili. Ten znám především od cimrmanů, kam se hodí, ale sem fakt ne hele. Po grafické stránce i samotný film odpovídá plakátu. A proč vůbec takovou kritiku? Chápu, že každý nějak musí začít, nicméně pokud se autor prezentuje tím, že si video-tvorbou už vydělává, tak bych očekával jistou úroveň v jeho řemesle. Příště to bude třeba lepší. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Do vida, ono to jde, pane režisére. Dominion je mnohem zručněji podaný než předchozí Dračák a mnohem víc chytí za srdce. Je to asi dáno také tím, že používá jednodušší formát a komornější prostředí, kdy všechny dialogy odedře jen kníže s rádcem (jejichž scény jsou jak vystřižené z O poklad Anežky České, což je v tomto případě kompliment) a zbytek jsou jen tiché atmosferické obrázky, nicméně to nijak nesnižuje kvalitu tohoto amatérského snímku. Po shlédnutí jsem fakt navnaděný si Dominion pořídit. Jen tak dál a ten druhý Dračák by mohl být docela dost zajímavý :) ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Na amatérský film hodně povedené kostýmy, rekvizity, za které by se nestyděly ani fantasy či historické filmy. To samé platí i pro interiéry. Ačkoliv jsem hru nikdy nehrál, film splnil svůj účel, skvěle ji představil a navnadil mne, jako hráče deskovek, si ji konečně zahrát. Film k vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=eQVzwy-TANU. ()

aneken 

všechny recenze uživatele

Pěkně zvolené prostředí a rekvizity, slušně zahrané a hezky zasazené do kontextu výborné karetní hry. Jako fanoušek Dominionu chválím;) Jako nefanouška by mě to asi inspirovalo k tomu, abych se na hru mrkl, což by nejspíš splnilo záměr filmu. Každopádně fakt pěkný počin. ()

Reklama

Reklama