Reklama

Reklama

Vynález

  • USA Primer
Trailer

Obsahy(1)

Čtyři přátelé/vynálezci amatéři sestavili po nocích a o víkendech v garáži jednoho z nich cosi, čemu ani jeden z nich nerozumí. Tenhle stroj už není jen obyčejný vyhledávač a kontrolor chyb, je v něm něco navíc. Něco, co žije samo, a dokáže cokoliv… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Problém je, že víc než načrtnutou povídku, byť perfektně domyšlenou a do detailu utaženou, v tom nevidím. Filmově mi to nedává nic, emočně taky ne a hloubka pod perfektně nakreslenejma křivkama času taky není. Post efekt po vysvětlujícím videu samozřejmě je a až budeme rozebírat, kterej film jde na cestu časem nejpečlivějš, tak Primer jmenujem vždycky, ale co mi to teda dalo? ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Miestami som mala pocit, že zámerom režiséra je totálne a bezmyselne zatemniť mysel diváka, aby absolutne nevedel o čo vo filme vlastne ide... prelínanie časových línii a prekombinovanosť dejových sekvencií... podobných filmov tu už bolo a v porovnaní s "Carruthovým Primer" sa im podarilo aj niečím zaujať. ()

Reklama

morize 

všechny recenze uživatele

Možná až příliš velký mindfvck -_- Skvěle natočené - obzvlášť s přihlédnutím k supernízkému nákladu. Ke kratší stopáži, kterou vítám, je však nutné si přičíst ještě 23minutové vysvětlující video, které jsem našel na youtube :D Zašmodrchanost byla na mě zkrátka až příliš. Být to o facku čitelnější, atakovalo by to u mě plný počet. ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Neznám inteligentnější film, který pro svou náročnost potřebuje absolutní koncentraci a desítek "skoků v čase přehrávače", aby šlo mnohé scény pochopit. Prakticky žádná část filmu není přímo ve filmu vysvětlena, divák má možnost pouze nezaujatě nahlížet na děj. K filmu doporučuji titulky, značně ulehčují orientaci se v jemných nuancích rozhovorů a dějových vodítkách. Zaměřte se na: telefony, automobily, sluchátka, počty hlavních postav, party, Grangerovu úlohu, "vypravěče". ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit tento amatérský, o to ale vydařenější snímeček. Co si budem povídat, kdybych měl ve všem jasno, všechny dějové zákruty v hlavě uspořádané, neváhal bych s hodnocením vyšším. Atmosféru to mělo skvělou, herecké výkony slušné... Takto jsem ale na pochybách, jestli vůbec sami tvůrci maji jasněji než já. Pevně věřím, že ano a po dalším zhlédnutí a opakovaném vstřebání půjde hodnocení nahoru...zatím 65% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Zariadenie vo filme je hučiaca kovová krabica veľkosti človeka. Jeden záber ukazuje, ako Abe (David Sullivan) a Aaron (Shane Carruth) stoja za stromami a sledujú samých seba vchádzať do skladovacích priestorov U-Haul. Táto scéna bola natočená v Carroltone na predmestí Dallasu. V roku 2005 boli stromy odstránené kvôli stavbe predajne Hummer. (Madsbender)
  • Film byl z velké části natáčen přímo v domě režiséra Snanea Carrutha. (Pitrsss)
  • Rozpočet pre celý film sa pohyboval okolo hranice 7 000 amerických dolárov. Väčšina peňazí bola použitá na filmový materiál. (Madsbender)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno