Reklama

Reklama

Nebeský strážce

(amatérský film)
Trailer

Obsahy(1)

Napínavý studentský film s prvky tajemna, postavený na historických faktech z období života nejvýznamnějšího vojevůdce Albrechta z Valdštejna. Po zjevení Valdštejnova ducha se mladá studentská dvojice vypraví napříč zámky a hrady Českého ráje, aby rozluštila a odvrátila děsivé proroctví týkající se české historie. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Luq 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tento film je velmi obtížné – na jedné straně je zde něco, co natočil patnáctiletý kluk a co se kvůli tomu prostě musí ocenit a dát klobouk dolů. Vím dobře, kolik práce to dá a kolik nadšení, domluvy, komunikace, zařizování a času ve střižně za tím je. Z tohoto důvodu bych filmu dal z fleku 4 hvězdy. Druhá strana je pak samotný film z pohledu normálního diváka – a diváci jsou krutí. Zatímco diváci na CinemaOpen byli, co jsem pochopil, primárně z řad rodiny a přátel, ostatní už nebudou mít tu doprovodnou znalost o „ostatních skutečnostech a okolnostech“ a budou hodnotit nezaujatě – a doopravdy. Hodnocení z pohledu nezaujatého diváka je proto drasticky odlišné. Film se neskutečně táhne, stopáž je dvoj až trojnásobná, než je v této úrovni koukatelné. Scénář je sice roztomile naivní, ale z filmu mi vyznělo, že autoři to mysleli opravdu vážně – a to pak vůbec nefunguje. Tvrdí chlápci ze sekty Bose jsou místy vtipní, místy směšní, hlavní představitelé bohužel většinu času spíš to druhé. Bylo tam spousta míst, co nejsou uvěřitelná a nemají logiku – například když zbývá poslední hodina a hrdinové se jen tak prochází. Celkově ale autorům moc fandím, mají vše před sebou a talent a vášeň pro film tam evidentně je. Jen tak dál a nenechte se znechutit! Možná jít menšími kroky pomocí kraťasů by vás posunulo dál výrazně rychleji, každopádně z marketingového hlediska (plakát, reklama na film, propagace přímo na festivalu) to máte zmáknuté už teď ;-) ()

ZHODNOTITEL

všechny recenze uživatele

Na toto jsem byl zvědav. Mlaďoulinký chlapec, co si zkusil natočit něco velkého. Jeeenže! Celému filmu předcházela taková menší mediální bublinka, která to celé nakonec asi i pohřbila. Noviny, rádio, plakátky, facebook, CinemaOpen! Před ostatní potom nakráčel sebevědomí autor, který byl o svém díle naprosto přesvědčený. A tak nakonec byli možná i lepší samotné poutače na tuto festivalovou premiéru, než samotný film. ()

Reklama

Reklama

Reklama