Reklama

Reklama

Tosca

(TV film)
  • Slovensko Tosca
všechny plakáty
Hudební / Drama
Itálie / Německo / Velká Británie / Francie, 1992, 120 min

Obsahy(1)

Zaujimavý režisérsky nápad natočiť Pucciniho operu troma rôznymi spôsobmi. Vo veľkolepej a výpravnej opernej verzii, v čiernobielej dokumentárnej, kde speváci nahrávajú soundtrack v civilnom oblečení a veľmi drsné farebné video z aktuálnych lokácií, kde sa opera odohráva. Spracovanie Pucciniho slávnej opery v hlavných úlohách s Catherine Malfitano a Plácidom Domngom získalo tri ceny Emmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

trilobit4 

všechny recenze uživatele

Jak to utíká, kde jsou ty doby, kdy jsem vstával brzy ráno, abych viděl přímý přenos. V té době jsem Dominga obdivoval a považoval ho za svůj osobní vzor. Inu, po tom, co na něj vyplavalo, nevím co si mám o něm myslet a jsem velmi opatrný. Ale tento TV film mě  vždy uchvátí. Ruggero Raimondi jako baron Scarpia je tak zlý a nechutný .. míněno jako superlativ. Malfitano je stále velmi krásná. Bohužel hvězda dolů za Pacidissimovo sexuální predátorství ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší zpracování Pucciniho Toscy. "Hvězdy zářily, vzduch sladce voněl, zaskřípala zahradní vrátka a písek přinesl její stopy. Její vůni cítil jsem v náručí, sladké polibky, horoucí objetí, chvějící jsem odhalil její krásu. Můj lásky sen navždy zmizel, můj čas se krátí a zemřu zoufalý. Umírám zoufalý a nikdy jsem tolik nemiloval život." (slova k nejslavnější árii, odkaz viz uživatel Tatizz) ()

Zajímavosti (1)

  • Plácido Domingo na začátku prvního dějství, když Cavaradossi sbíhá z rampy od oltáře s Máří Magdalenou Angelottimu na pomoc, zakopl a z rampy spadl. Na některých záběrech kamer je pád vidět. (trilobit4)

Reklama

Reklama