Reklama

Reklama

Společně k dílu, společně k jídlu

  • angličtina Eat Together – Work Together (festivalový název)
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1952, 12 min

Obsahy(1)

Film je součástí a byl vydán na DVD s názvem Film - náš pomocník.
Rozsáhlá kolekce informačních a osvětových filmů z let 1948 až 1959 reflektuje proměny české společnosti 50. let v jejích pracovních zvyklostech i volnočasových aktivitách. (Filmexport)

Recenze (3)

ripo

všechny recenze uživatele

Závodní kuchyně, to je také jedna z vymožeností naší doby; staly se už natolik samozřejmým příslušenstvím kteréhokoli výrobního nebo i administrativního celku, že závod nebo úřad bez nich si nedovedeme ani představit. Dnes je na závodní společné stravování kladen velký důraz. Závodní kuchyně jsou přednostně zásobovány, dostávají k disposici všechno, čeho je třeba k výrobě hodnotných, výživných pokrmů, v dostatečném množství. Má-lí však být této vymoženosti dokonale využito, musí se především zaměstnanci závodních kuchyní sami přičinit o to, aby strávníci dostávali dobrá jídla a také, aby se v závodní kuchyni opravdu najedli. Většina stížností na závodní kuchyně pramení z nedbalého poměru zaměstnanců kuchyní k jejich práci, i z přímé nepoctivosti, kdy se snaží obohatit se na účet strávníků. Film „Společně k dílu, společně k jídlu" si všímá toho prvního a na příkladě jedné vzorně vedené závodní kuchyně ukazuje, jak by měly vypadat všechny naše závodní kuchyně. Film se neomezuje jenom na zdůraznění hygienických a zdravotních zásad, které je třeba při práci v závodní kuchyni úzkostlivě dodržovat, ale vysvětluje též význam závodních kuchyní. Film, ač se dotýká často závažných a složitých problémů, vysvětluje je vtipným a názorným způsobem, takže zaměstnanci všech závodních kuchyní si z něho mohou odnést opravdu dobré ponaučení. Filmový přehled 34/1953 ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Zakázkový film pro ministerstvo zdravotnictví. Film názorně předvádí divákovi, jak by měla vypadat dobře vedená závodní jídelna. Důraz je kladen na čistotu prostředí, na zdraví prospěšný jídelníček i na hygienu práce. Závěr filmu poté akcentuje kolektivní stravování jako způsob "osvobození žen od otroctví sporáků"!. Komentář namluvila Zdeňka Hustá. ()

Reklama

Reklama