Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karl (Billy Bob Thornton) je duševně zaostalý muž, který jako malý kluk zabil svou matku a jejího milence. Následně byl umístěn do ústavu pro duševně choré, kde strávil přes patnáct let, a nyní má být propuštěn, neboť nevykazuje žádné násilnické sklony. Karl sám by ale nejraději v ústavu zůstal, protože svět venku je pro něj až příliš složitý. V den jeho propuštění do ústavu přijde mladá studentka žurnalistiky, aby s ním udělala rozhovor pro univerzitní noviny, avšak z interview se stane Karlova mrazivá zpověď, která nejasně dává najevo, že by Karl mohl vraždit znovu.
Tento krátkometrážní počin pochází z pera B. B. Thorntona, který příběh později rozšířil do nezávislého celovečerního filmu, který se stal kultem a udělal z Thorntona mezinárodní filmovou hvězdu. (-Ravee-)

(více)

Recenze (3)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to kratas podla ktoreho vznikol neskôr genialny celovecerny film Sling Blade. Dejovo je to proste prvych 20 minut z celovecernej verzie tentokrak nenecisto v ciernobielom prevedeni. Väcsi priestor tu dostala zurnalistka v podani exteenage hviezdicky Molly Ringwald, ktora robi s Karlom rozhovor. Napriek tomu, ze mam Molly rad, tak sa mi sem vôbec nehodila a som rad, ze bola potom preobsadena. Dalsim minusom je Billy Bob Thornton. Podava sice rovnako famozny vykon, ale tentoraz je v tvári este dost tucny a vyzera dost divne. A nakoniec najväcsou slabinou oproti celovecernej verzii je priemerna a nevyrazna hudba. Prave tá netradicna zvlastna hudba zvysuje kvality celovecernej verzii do takej velkej miery ako sa to podarilo hudbe napriklad k Star Wars. Kedze keby nebolo tohto kratasu, tak by sme nemali ani Sling Blade, tak z vdaky davam 3 hviezdicky. Ale inak je to vhodne len pre fakt velkych fanusikov celoveceraku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Billy Bob v tomhle kraťasu, který předcházel snímku "Smrtící bumerang", ukazuje svoje schopnosti, které rozhodně jsou na vysoké úrovni, ale bohužel snímek jako celek je jen takovou zkouškou, jak to bude fungovat a jak to bude v černobílé vypadat. Pro hraný film byla nakonec zvolena barva a výrazně rozsáhlejší příběh. ()

pace 

všechny recenze uživatele

skvělá komorní věc...zajímavý vztah duševně nemocného s malým chlapcem...výborný konec, vražda listem od sekačky na trávu...doporučuji. ()

Reklama

Reklama