Reklama

Reklama

Tajemný oceán

(seriál)
  • Česko Tajemství mořského království (více)

Obsahy(1)

Katedrála vodní říše
V první části dokumentárního cyklu Tajemství mořského království se podíváme ke kalifornským břehům, do podivuhodného světa podmořského lesa, který je plných krásných, podivných tvorů. Život v podmořském lese, tvořeném houštinami chaluh a jiných rostlin, spatřil jen málokdo. Tato hustá změť mořských rostlin poskytuje úkryt mnoha drobným i větším živočichům, místním usedlíkům i oceánským tulákům, přicházajícím z hlubin i velkých dálek. Existují tu složité vztahy, které zajišťují přežití každého druhu, při čemž boj mezi predátorem a kořistí je jen jednou z možností zdejší úžasné mozaiky života.

Korálová města
Autoři dalšího dílu dokumentárního cyklu tentokrát zamířili do tropických moří, kde se korálová bradla a útesy vypínají z oceánského dna a vytvářejí podivuhodná souostroví. Útes ale není jen zahrada kamenných korálů. Je to společenství tisíců druhů, jejichž přežití závisí na podivuhodných partnerských vztazích. Dokonce i predátoři spolupracují s mnoha obyvateli takových podmořských měst. Mimořádně pestrý svět barev živočichů i rostlin však nenajdeme jen na tropických útesech. I v chladných vodách u tichomořského pobřeží Severní Ameriky existuje úžasný svět překvapující pestrosti a krásy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

simpanz 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál o podmořském životě, troufnu si říct, všech dob. Krásné záběry, zajímavé informace, parádní hudební podkres. Škoda, že už jej dlouho nedávají, pamatuji si ho před lety z ČT2. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama